Хората, пиещи средно между 1,5 и 3,5 кафета дневно, живеят

...
Хората, пиещи средно между 1,5 и 3,5 кафета дневно, живеят
Коментари Харесай

Проф. Сотир Марчев: Кофеинът е мозъчен стимулант

Хората, пиещи приблизително сред 1,5 и 3,5 кафета на ден, живеят по-дълго от тези, които не употребяват черната напитка. Това сподели кардиологът проф. Сотир Марчев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той описа за опит в Съединени американски щати, при който на 150 индивида в търговски център са били дадени кафета, а на още толкоз - същите питиета, само че без наличие на кофеин в тях. Изследването посочило, че клиентите, изпили естествени кафета, са пазарували с 30% повече от останалите. „ Кофеинът е мозъчен стимулант, който подтиква производството на допамин ", изясни кардиологът. По думите му това спомага за импулсивните покупки в магазина.

Друго изследване демонстрира, че тези от нас, които закусват, имат доста по-нисък риск от болести на мозъка. Обяснението на лекаря е, че будуващите до късно през нощта хора не обичат да закусват заран, а това единствено по себе си води до мозъчни нарушавания.

Проф. Марчев съобщи, че на нашия пазар към този момент има две медикаменти, с които страдащите от сърдечна непълнота живеят по-дълго. Те помагали и за диабет, и на бъбреците. Част от цената на тези медикаменти даже се покрива от Здравната каса.

Наднорменото тегло и затлъстяването са предпоставки за развиване на артериална хипертония, захарен диабет, сънна апнея, унищожава и ставите, уточни проф. Марчев. Има няколко метода за ефикасна битка с килограмите, които могат да се употребяват и в композиция - диетотерапия, физическо натоварване, психическа и психическа поддръжка и медикаменти, които към този момент могат да са доста ефикасни. Тези медикаменти в България към момента не са позволени от НЗОК за потребление за намаляване, а единствено при страдащи от диабет. Рискът за развиване на наднорменото тегло той свърза с обедняването.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР