Хората от различни квартали обаче пишат за непочистени улици, паднали

...
Хората от различни квартали обаче пишат за непочистени улици, паднали
Коментари Харесай

Васил Терзиев благодари на службите за почистването на София

Хората от разнообразни квартали обаче пишат за непочистени улици, паднали клони и липса на ток
Близо 15 часа натоварен снеговалеж в София. Благодаря на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до този миг не стопират работа и не престават да почистват снега, да отстраняват паднали дървета и да реагират на стотици сигнали. Към този час спешните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които основават усложнения при напредването, а сигналите за тях са над 1000. Тази заран разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на казуса с падналите дървета.

Призовавам всички жители да бъдат деликатни при излизане на открито поради мощния вятър, а притежателите на жилищни парцели и търговски обекти да почистват съзнателно тротоарите пред тях. Правим всичко належащо, с цел да осигуряваме проходимостта в града и цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега. Снежната завивка все още е сред 25 и 35 см. На територията на всички 24 региона на Столичната община са осъществени няколко обработки против замръзване. Активно работим и с районните кметове, които спомагат без спиране.

Към този час градският превоз в София се движи при зимни условия. При пораждане на изключителни обстановки се обезпечава различен превоз. Снегопочистващите машини са обработили трасетата на градския превоз, стръмни сектори и мостове, както и съществени улици в регионите и отчасти вътрешноквартални улици. Достъпът до някои дребни улици тук-там към момента е усложнен. Обработени са общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път.

Има спирания на електрозахранването в обособени елементи на някои столични региони. Аварийните екипи на сдружението работят за отстраняването им.

Планинските пътища към Витоша са краткотрайно затворени, само че работим да бъдат отворени допустимо най-скоро. Очакванията ни са към 10:00 часа придвижването да бъде възобновено за коли с вериги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР