Хората от по-ниските социално–икономически групи консумират повече сол, твърдят нови

...
Хората от по-ниските социално–икономически групи консумират повече сол, твърдят нови
Коментари Харесай

Кои групи хора консумират повече сол?

Хората от по-ниските социално–икономически групи употребяват повече сол, настояват нови изявления след изследване измежду популацията на Англия за последните 10 години.

Солта или натриевият хлорид е химическо вещество, което се съдържа всекидневно в доста биологични течности и тъкани, като неговата централизация е обвързвана и с регулацията им в тялото. По тази причина, в случай че равнищата на солта се покачат в организма, се стига до задръжка на течности, а от там и до нараснало артериално налягане.

Редица доказателства показват, че пониженият банкет на сол контролира артериалното налягане, а от там спадат и рисковете от болести на сърдечната и кръвоносната системи.

Прекомерният банкет на натриев хлорид е най-честата причина за заболеваемост, неработоспособност и гибел – споделя шефът на Световната Здравна Организация Проф. Франческо Капучио. Тази бяла прахообразна маса е отговорна за случаи като коронарна болест на сърцето, мозъчен инсулт и други сърдечно–съдови болести.

 Кои групи хора употребяват повече сол?

Учените откриват, че рисковете от потреблението на повече сол се популяризират доста бързо, и то в страните с ниски и междинни приходи, в групи хора в неравностойно обществено състояние.

Професорът изяснява резултатите поради невъзможността на тези фамилии да употребяват здравословни и небогати на сол и мазнини храни. По тази причина и няма по какъв начин да се чака резултатите да не са такива.

При извършеното проучване екипът изучавал 1027 мъже и дами на възраст сред 19 и 64 години за интервала 2008 и 2011 година. Като били изследвани тяхната специалност, образования, местопребиваване. Резултатите показали, че тези с по-ниско обучение одобряват повече натрий.

Много обществени стратегии са ориентирани към тези групи от хора, за предварителна защита на разнообразни болести като инсулти, инфаркти, бъбречни такива.

Според изследователския екип е от изключително значение да се разбере точната причина за тези обществени неравенства, тъй като единствено по този начин ще са налице усъвършенствания в здравословното положение на поколенията.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР