Хората от блок 119 на русенския квартал “Чародейка са направили

...
Хората от блок 119 на русенския квартал “Чародейка са направили
Коментари Харесай

Цветна градина грейна върху покрива на панелен блок

Хората от блок 119 на русенския квартал “Чародейка ” са създали от покрива на своя панелен блок същинска райска градина. Така че съоператорите към този момент се събират на кафе и разпределяне не пред входа, в центъра на града или в околните заведения, а измежду професионалното озеленяване на покрива.

Идеята за красивия план дава Петя Михайлова. Тя е историк от учебно заведение “Васил Левски ” в града и живее в дълги години в блок 119.

Сигурно не е било мъчно да прикани своите съучастници да обобщят общото изпитание на неизползваемото асфалто пространство. Това е първият зелен покрив в крайдунавския град. Не си мислете, че парите са събирани от врата на врата в входа!

Съвсем неотдавна предприемчивите съседи аплайваха със личен план в състезанието “Направи си самичък ” на еко съюза “За земята ” и … спечелили. Тяхното начинание е подкрепено с премия от 2000 лв..

Съкоператорите взеха решение да оформят покривната градина със зеленина едвам след края на лятото, тъй като се притесняваха, че растителността няма да се захване и да оцелее под жаркото слънце и високите температури. Действията им бяха съгласувани с районни експерти от Община Русе, от които се сложиха специфична хидроизолация, върху която бяха сложени пластове от цветя и дребните декоративни шишарки.

“Аз ще съм първият потърпевш, в случай че при напояване им стане теч, пребивавам на последната етаж ”,

с усмивка разяснява новото почивно приспособление Петя Михайлова, която с изключение на по история преподава и в часовете по география в русенското учебно заведение “Васил Левски ”. Учителката се надява, че образецът на блок 119 ще бъде инфектиран и много панелни здания освен в Русе ще озеленят своите сиви асфалтови покриви. delo.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР