Хората не гласуват заради много силното разочарование от политическите партии.

...
Хората не гласуват заради много силното разочарование от политическите партии.
Коментари Харесай

Геновева Петрова: Подкрепата към ПП намалява, разчитаха на периферия

Хората не гласоподават поради доста мощното отчаяние от политическите партии. Невъзможността да намерят метод да свършат работата, за която са изпратени кара хората да се ядосват и да не гласоподават. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ социологът Геновева Петрова от „ Алфа рисърч “.

Тя и политологът Христо Панчугов разясниха възможностите и хоризонтът на постоянното държавно управление.

Политиката се оказа едно от местата, в които опитът има значение. А българските политици доста постепенно натрупат опит, съобщи политологът Христо Панчугов.
Дали държавното управление ще има триумф, зависи от това дали ще забележим бързи и съответни резултати скоро. Все повече хора ще си задават въпроса за какво тази сглобка продължава да действа, добави той.

Хората не гласоподават, тъй като не виждат против себе си политици, които въодушевено да им описват какво би трябвало да се направи, а виждат политици, които са затънали в механически детайлности, непрекъснато говорейки за назначения, уточни политологът.

И съгласно Геновева Петрова диалозите за постове и споровете отблъскват хората.

Отливът за тези обединения (ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Политическа партия – ДБ) се очакваше при положение, че преминат към общо ръководство. Подкрепата към Политическа партия понижава, тъй като разчитаха в по-голяма степен на външна страна, а не на твърди гласоподаватели. Отливът на гласоподаватели от Политическа партия се дължи освен на това, че са влезнали в общо ръководство, а и на множеството кавги, като да вземем за пример този със записите, както и от това, че дълго обясняваха, че няма да влязат в ръководство с ГЕРБ, разяснява Петрова.
По думите й ГЕРБ най-малко създаваха усещането, че се пробват да намерят решение, до момента в който в лицето на Политическа партия имахме групировка, която споделяше за какво няма да влезе в ръководство с ГЕРБ.

По думите на Христо Панчугов визитата на украинския президент Володомир Зеленски е предиздвикало политиците ни да излязат от удобната си зона и да се дефинират.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР