Хората, които си лягат късно, по-често са обзети от повтарящи

...
Хората, които си лягат късно, по-често са обзети от повтарящи
Коментари Харесай

Ако се тревожите прекалено, този режим за сън ще ви помогне

Хората, които си лягат късно, по-често са обзети от повтарящи се негативни мисли, откри изследване. Те са по-често се усещат смазани от паниките спрямо тези, които поддържат по-редовен график на сън.

Хората, които изпитват повтарящи се негативни мисли, нормално усещат, че имат прекомерно малко надзор върху тях. Те прекалено много се тревожат както за бъдещето по този начин и за предишното и тези мисли постоянно нахлуват в всекидневието им, написа obekti.bg.

Съществува връзка сред сходни натрапчиви мисли и психологични болести като меланхолия, обезпокоително разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство и обществено обезпокоително разстройство.

Според доктор Якоб Нота, водещият създател на проучването, достатъчното количество сън в подобаващото време на денонощието е елементарно налична намеса за хората, които се борят с натрапчиви мисли.

„ Ако по-нататъшните открития поддържат връзката сред времето на сън и повтарящото се отрицателно мислене, това може да докара до нов път на лекуване за хората с сходен вид разстройства – споделя Мередит Колс, съавтор на проучването.

„ Изучаването на връзката сред понижената дълготрайност на съня и психопатологията към този момент сподели, че фокусирането върху съня в клиниката също води до понижаване на признаците на психопатология. “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР