Хората, които седят за продължителни периоди от време, са изложени

Хората, които седят за продължителни периоди от време, са изложени ...

Дори не подозирате, че това може да е причината за болките в кръста.

Хората, които седят за продължителни периоди от време, са изложени на висок риск от развиване на стеснени бедрени мускули. Когато бедрените мускули са стегнати, човек може да усети болка в долната част на гърба и ханша, пише на сайта medicalnewstoday.com.  

Твърдите мускули на тазобедрената става също могат да доведат до наранявания. За щастие има няколко упражнения, които отпускат и укрепват бедрените мускули. С подобрена сила и гъвкавост човек е по-малко вероятно да преживее болка или нараняване.
Какво представляват бедрените мускули?

Те обграждат сферичните мускули, които свързват краката с горната част на тялото. Тези мускули са жизненоважни за движението на долната част на тялото. Бедрените мускули, които се състоят от пет отделни мускула, често са пренебрегвани мускулни групи. Не е необичайно дори за ентусиасти да правят упражнения, които укрепват и разтягат тези мускули. Човек трябва да държи бедрените мускули добре опънати и здрави, за да се избегнат наранявания или да се предотврати влошаване на съществуващите наранявания.

Какво ще ви помогне да облекчите болките, четете в zdrave.to

Източник: blitz.bg