Хората, които се занимават активно с политика през последните 15-20

...
Хората, които се занимават активно с политика през последните 15-20
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Нужна е радикална промяна на политическия елит в България

Хората, които се занимават интензивно с политика през последните 15-20 години, би трябвало да се оттеглен и да дадат път на младите.
Виждаме, че в съвсем всички партии ръководителите, заместник-председателите и членовете на управителните им органи са хора, които от години избавят несполучливо страната и са сринали доверието в политическата класа до 6%. Нужна е радикална смяна на политическия хайлайф. Това съобщи лидерът в евролистата на Волт – Настимир Ананиев, в предаването „ Референдум “.
По думите му хората са разочаровани от Прехода и след 12 години в Европейски Съюз нямат европейско самочувствие. Това се обуславя от ниските приходи, неприятното опазване на здравето и редица други проблеми в страната. Повечето даже не схващат какво прави съюза за тях и какви лостове дава за възстановяване на живота.
„ Именно заради тази причина от Волт имаме за цел да образуваме наша група в Европейския парламент, за което са ни нужни 25 депутата от 7 страни. Волт е новата сила в политиката и първата обща европейска партия, която ще се бори за по-високи приходи и почтени пенсии за възрастните хора, възкръсване на микро и фамилния бизнес, качествено опазване на здравето и заслужен живот “, съобщи Ананиев.
Той добави, че от една страна Русия е значим стопански сътрудник на България, само че от друга неспазването на интернационалните съглашения и окупацията на Крим е изцяло недопустимо.
Лидерът на Волт – България приказва и за Лаура Кьовеши, която би подкрепил за прокурор, в случай че стане евродепутат. Според него румънката е знак, който би трябвало да бъде подсилен, защото е построила имидж на човек от Източна Европа, който се бори с корупцията.
Ананиев сподели още, че прекъсването на програмата за туристическите къщи е неточност и по този метод се санкционира микро и фамилния бизнес.
„ Вместо да санкционират отговорните, ние затваряме програмата, тъй като мощните на деня са злоупотребявали или са си затваряли очите “, добави лидерът на листата на Волт.
Той разяснява и тематиката за мигрантите. На мнение е, че огромният проблем е, че в съюза няма дълготрайна тактика за справяне с ситуацията, защото Дъблинския правилник се оказва неудачен.
„ Трябва да се прави разлика сред незаконни имигранти и емигрант. За страдание, ние не виждаме ограничения против престъпността, която спомага за незаконния трафик. И дано сме почтени - нито един преселник не желае да остане в България, те част от българите не желаят, пък какво останало за мигрантите.
Но като цяло би трябвало да има обща тактика и политика. Една друга миграция е доста по-тревожеща. Моят наследник е на 7 години. За 7 години 400 000 българи са напуснали България. Аз ще работя в посока множеството такива хора да се върнат в България “, съобщи Настимир Ананиев.
Листата на Волт е неповторима за България, защото е формирана от идентичен брой мъже и дами, които се редуват от първото до последното място. Освен това историческото е, че за първи път партия кандидатира чужденец в листата си. Става въпрос за холандеца Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София, а напълно скоро ще се ожени за българската си другарка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР