Хората, които се възстановяват след заразяване с новия коронавирус, могат

...
Хората, които се възстановяват след заразяване с новия коронавирус, могат
Коментари Харесай

Лекари от Хонконг: Хора, които се възстановяват от коронавируса, може да останат с до 30%по-малко функция на белите дробове

Хората, които се възвръщат след заразяване с новия ковид, могат да останат със доста отслабен потенциал на белите дробове, като някои от тях се задъхват когато вървят бързо, откриха лекарите в Хонконг. Болничната администрация в Хонконг направи изводите след изследване на първата вълна от пациенти, които са изписани от болничното заведение и изцяло се възстановили от COVID-19.

От 12 души в групата при двама-трима се следят промени в потенциала на белите дробове. " Те се задъхват, в случай че вървят малко по-бързо ", съобщи Оуен Цанг Так-ин, медицинският шеф на Инфекциозния център на властта, съобщи на конференция в четвъртък, оповестява South China Morning Post. " Някои пациенти могат да имат към 20 до 30% спад на белите дробове след цялостното възобновяване, сподели той.

Цанг добави обаче, че пациентите могат да вършат сърдечно-съдови извършения, като плуване, с цел да усъвършенстват потенциала на белите дробове с течение на времето. Въпреки че е прекомерно рано да се открият дълготрайни резултати от заболяването, сканирането на белите дробове на девет пациенти също „ открива модели, сходни на матирано стъкло във всички тях, което допуска, че има увреждане на органите “, сподели Цанг. Настоящите CT-сканиращи пациенти с ковид демонстрират " смляно стъкло ", събитие, при което течността се натрупва в белите дробове и се показва като бели петна, както заяви Aria Bendix на Business Insider.

Сканиранията по-долу, взети от един пациент с ковид в разнообразни моменти, демонстрират, че " смляното стъкло " на индивида става по-изразено с напредването на болестта му. Към петък заран 69 607 души са се възстановили от COVID-19 от 128 392 доказани случая, сочат данни на университета Джонс Хопкинс. Повече от 4700 души са умряли от заболяването. Изглежда, че тя визира възрастните хора или недъзите по-лошо от всяка друга демографска група, както сподели епидемията в Италия.



 

 

" Сред инфектираните множеството ще се възстановят ", съобщи в понеделник генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейес. Най-често съобщаваните признаци включват тресчица, суха кашлица и зной, а 80% от пациенти ще премат леко заболяването, съгласно СЗО./ novinite.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР