Хората, които пият три до четири чаши кафе дневно, е

...
Хората, които пият три до четири чаши кафе дневно, е
Коментари Харесай

Ползите от кафето за здравето са повече от вредите

Хората, които пият три до четири чаши кафе на ден, е по-вероятно да извлекат изгоди за здравето си, в сравнение с да си навредят, съобщи Ройтерс, базирайки се на обява в сп. " Бритиш медикъл джърнъл ".

 © фотография: АРХИВ
За задачите на проучването създателите му от университета на Саутхамптън, Англия, са анализирали данните от над 200 предходни изследвания, множеството от които обсервационни. Направеният от експертите разбор демонстрира, че умерената консумация на кафе е обвързвана с намален риск от преждевременна гибел по каквато и да е причина, от заболявания на сърцето и черния дроб като цироза, диабет, деменция и някои типове рак.
Оптимална доза съгласно учените е три до четири чаши кафе дневно, с изключение за бременните дами и изложените на нараснал риск от фрактури.

" Анализирайки данните, стигнахме до извода, че като цяло изгодите от кафето са повече от вредите ", споделя доктор Робин Пул, началник на изследователския екип. Анализът демонстрира, че потреблението на кафе е обвързвана с намален риск от преждевременна гибел по каквато и да е причина и от сърдечносъдови болести. Най-сериозно намаляване на относителния риск е регистрирано за хората, пиещи три чаши кафе на ден спрямо тези, които не употребяват напитката.
 Учени показаха какви дози кафе удължават живота Учени показаха какви дози кафе удължават живота
Испански учени показаха какви дози кафе удължават живота, като 4 чашки на ден са най-полезни, написа в. "Дейли телеграф ".

Кафето е обвързвано и с намален риск от някои типове рак, измежду които на простатата, ендометриума, кожата и черния дроб, както и от диабет вид 2, камъни в жлъчния мехур, подагра, деменция. Консумацията на повече от три чаши кафе на ден не е обвързвана с вреди, само че удобните резултати са по-слабо изразени, означават откривателите. Специалистите допълват, че защото анализът им е основан главно върху обсервационни изследвания, не могат да се вършат дефинитивни изводи за причинно-следствена връзка.

Кафето е една от най-масово употребяваните питиета в света - на ден хората изпиват 2,25 милиарда чаши. Напитката съдържа редица " чудодейни " съединения с противоракови, антиаоксидантни и противовъзпалителни свойства. Авторите на най-мащабното по рода си проучване за резултата от кафето върху здравето, обхванало над 500 000 души от 10 европейски страни и оповестено при започване на годината, прогласиха напитката за " отлично лекарство ", напомня в. " Дейли експрес ".
 Кафето оказва помощ за намаляване и усилва желанието за спорт Кафето оказва помощ за намаляване и усилва желанието за спорт
Кафето може да се окаже доста значимо в битката със затлъстяването, тъй като съдържащият се в него кофеин оказва помощ за изгаряне на калориите, като усилва...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР