Хората, които не сядат без месо на масата, особено обработено,

...
Хората, които не сядат без месо на масата, особено обработено,
Коментари Харесай

Ето с колко се удължава животът, ако спрем месото

Хората, които не сядат без месо на масата, изключително обработено, живеят приблизително с три години и половина по-малко от вегетарианците, оповестява Science Daily като цитира данни от ново проучване на експерти от Мейо клиник.

Учените анализирали данни от изследвания, в които се прави оценка въздействието на месото и вегетарианството върху продължителността на живота. Те съпоставили резултатите от 6 проучвания, обхванали общо над 500 хиляди души и по този начин стигнали до извода, че потреблението на алено месо води до увеличение на смъртността.

Част от проучванията демонстрират, че отрицателно въздействие има освен обработеното месо ( бекон, наденички, салами, шунка/сланина), само че и необработеното. По информация на друго изследване, фокусирано върху аргументите за смъртността от сърдечно-съдови болести и исхемична болест на сърцето, рискът се усилва единствено при използването на обработено месо, написа Science Daily.

Независимо от известните разлики в данните, резултатите значително са сходни и дават съображение да се приказва за безусловни изгоди от отхвърли от месо.

Така да вземем за пример, няма спор сред създателите на другите проучвания, че вегетарианците, придържащи се към своя режим на хранене повече от 17 години, живеяг по-дълго, обобщава изданието.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР