Хората, които имат щастливата възможност да споделят живота си с

...
Хората, които имат щастливата възможност да споделят живота си с
Коментари Харесай

Ето как котките показват любовта си

Хората, които имат щастливата опция да споделят живота си с котка, знаят, че домашният любим показва умишлено своята обвързаност.

Без значение дали го прави посредством мъркане, ближе ръката на стопанина си, гушка се и търка нежно главицата си, котката си държи по този начин, тъй като по този метод показва специфичната връзка, която има с обичания човек.

Този, който се грижи за нея. Митът, че котките не се привързват към хората, че обичат дома, където живеят, само че не и стопаните си, е неправилен.

Макар да не показват любовта си шумно и настоятелно, те имат доста способи да покажат, че обичат тези хора, с които споделят дома. Вижте по какъв начин котките демонстрират любовта си и се уверете, че вашето пухкаво другарче ви обича:

Котката се пробва да допре челото на стопанина си

 Котка

Когато котката се пробва да допре челото на някои от хората в фамилията, тя желае да му каже, че той е индивидът, който обича същински. За разлика от кучетата, котките не са еднообразно благоразположени към всички домашни. Те подлагат хората на по-строга селекция и имат очебийно отношение единствено към някои от тях. За най-любимия човек е непокътнато докосването по челото.

Силното мъркане(предене) на котката

Котката мърка мощно, или споделяме, че преде, когато е спокойна и удовлетворена. Този тон е предопределен за хората, които обича. С него тя демонстрира, че се усеща умерено и уютно сред хората, с които живее.

Леко ухапване

Котките хапят, когато са застрашени или ядосани, само че зъбите си те употребяват освен за отбрана или нахлуване, само че и с цел да изразят по този метод възприятията си. Захапването в символ на другарство и обич към стопанина няма нищо общо с захапване при защита или нахлуване. Леко гъделичкащото ухапване е предопределено за нейния любим вкъщи и е израз на непосредственост или покана за игра.

Когато котката гледа стопанина си дълготрайно и постепенно мига с очи

 Ето по какъв начин котките демонстрират любовта си

Котките демонстрират любовта си и по различен метод. Те не обичат да имат зрителен контакт с хората и го заобикалят. Това не се отнася до стопанина. Към обичания човек вкъщи, котката се държи друго. Тя постоянно се втренчва в него и постепенно примигва с очи. Това е нейният метод да засвидетелства обич и обвързаност. Ако стопанинът отговори със същото, котето мърка предостатъчно.

Заспиването наоколо до стопанина - израз на обвързаност

Котките са от тези животни, които избират уединението. Те имат обичани места в дома, където се крият, с цел да бъдат на мира, надалеч от всички. Затова когато котката се отпусне покрай стопанина си, или заспи до него, това може да се пояснява като израз на цялостно доверие. Така котката желае да покаже, че се усеща в цялостна сигурност. Това е извънреден жест, тъй като за писаните възприятието за сигурност е от първостепенна значимост. Така котките демонстрират любовта си.

Общуването посредством опашката

Котките, сходно на кучетата, показват доста необятна гама страсти с придвижване на опашката си. Това е част от езика на тялото при котките. Ако котката леко движи опашката си, тя демонстрира удовлетворение от близостта на индивида до нея. Това е нейният любим в фамилията.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР