Хората използват мед и канела от векове, като тези продукти

...
Хората използват мед и канела от векове, като тези продукти
Коментари Харесай

Вижте какво се случва, когато ядем мед с канела

Хората употребяват мед и канела от епохи, като тези артикули са доста известни в Аюрведа и обичайна китайска медицина. Медът в никакъв случай не се скапва, а канелата била толкоз ценена преди хиляда години, че единствено императорът я получавал като подарък. Сега всеки има достъп до тях, а техните качества са научно потвърдени. Комбинацията от мед и канела е супер вкусна, само че и доста потребна. Ето за какво е добре да ги хапвате всеки ден.
1. Против прибързано стареене
Свободните радикали (оксиданти) нападателно окисляват тъканите и унищожават клетките на тялото. Това може да докара до прибързано стареене и заболявания. Антиоксидантите обезвреждат свободните радикали, което забавя процеса на стареене. - Медът съдържа феноли, ензими, флавоноиди и органични киселини, всички мощни антиоксиданти. Изследвания са посочили, че по-тъмният мед е богат източник на тези компоменти. - Канелата съдържа полифеноли, които също са мощни антиоксиданти. Тя превъзхожда 26 други подправки и билки в броя на антиоксидантите, в това число и чесън и риган
2. Подобрява функционалността на сърцето
Медът и канелата оказват помощ за предотвратяването на сърдечносъдови заболявания.
- Медът усилва притока на кръв към сърцето, по този метод се уголемяват стените на артериите. Също по този начин съдържа антиоксиданти, които оказват помощ за попречване на кръвни съсиреци, които постоянно водят до инфаркти и инсулти.
- Канелата е намерено, че понижава неприятния холестерол (тя образува атеросклеротични плаки по артериалните стени) и усилва равнищата на положителния хотестерол в нашето тяло.
- Добавете цялостни лъжици канела в буркан с мед, разбъркайте добре и яжте постоянно на закуска.
3. Бори се с инфекции
И медът, и канелата имат антибактериален резултат, по тази причина може да употребявате тази композиция, когато имате простуда, само че също по този начин при инфекции на бъбреците и пикочния мехур.
- Медът е естествен антибиотика. От дълго време се употребява за стерилизация на рани. Той съдържа протеина дефензин-1 и ензима глюкоза оксидаза, които унищожават бактериите.
- Канелата има антибактериален, противовъзпалителни и противогъбични дейности. Той съдържа канелен алдехид, който придава на продукта неговия прочут мирис и потребни качества.
4. Помага за отслабван е
Те оказват помощ да се отървем от непотребните килограми, когато са съчетани със здравословно хранене и извършения.
- Заменете сладките неща с канела. Умерената консумация на мед ще понижи калориите във вашата диета. Нещо повече, рафинираната захар предизвиква високи равнища на кръвната захар, а по-късно ненадейно намаляване на кръвната захар. Тези промени в глюкозните равнища могат да доведат до прочувствена неустойчивост, а също по този начин до свръхпроизводство инсулин.
- Канелата понижава кръвните равнища на захарта и усилва чувствителността към инсулин, която е виновна за метаболизма. Следователно по този метод се усилва метаболизма, а глюкозата се трансформира в сила, а не в лой.
Пийте една чаша с вода с 1 чаена лъжичка мед и 1/2 чаена лъжичка канела 30 минути преди закуска или 30 минути преди лягане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР