Хората имат своите роли във връзката и те трябва да

...
Хората имат своите роли във връзката и те трябва да
Коментари Харесай

9 от най-често срещаните роли във връзката

Хората имат своите функции във връзката и те би трябвало да ги извършват, с цел да се радват на положителни връзки с половинката си. Чудили ли сте се в миналото за какво някои връзки са хармонични като добре репетиран хор, а други наподобяват като едночленна група, която пада по стълбите?

До огромна степен това се дължи на разбирането на функциите във връзката.

Точно по този начин – да знаете кой държи отдалеченото на страстите и кой дава отговор за филмовата вечер може да се окаже тайният сос към по-щастлива и хармонична връзка. Мислете за разбирането на функциите не като за слагане в рамка, а по-скоро като за това да знаете в коя лента да карате в час пик. Ние разполагаме с вашия навигатор тук.

 infomax-logo-50-15-HW

Психология на функциите

Добре, евентуално си мислите: функции във връзката? Дали въобще съм се явявала на прослушване за това? Не се тормозете, от вас не се чака да изнесете монолог за любовта. Но разбирането на науката, която стои зад тези функции, в действителност може да накара връзката ви да не наподобява на драма, а повече на сантиментален филм.

Ако не сте си водили мемоари, в този момент е моментът да започнете. Сериозно, вземете писалка, телефона си или даже си драскайте по ръката.

Ще се гмурнем в огромния лист с функции във връзката, които множеството от нас играят, от време на време даже без да знаят.

Нека ги разбием, с цел да можете да определите къде се вписвате или къде може би желаете да извършите някои корекции.

Човекът, полагащ грижи

Това е този, който постоянно е отсреща с рамо, на което да поплачете, или с купа чорба, когато сте заболели. Те изпитват наслада от грижите и обезпечаването на положителното положение на колегата си. Но, грижата не е роля единствено за един пол, всеки може да се заеме с нея. Трикът е да не се вглъбявате в грижите дотолкоз, че да забравите за личните си потребности във връзката.

Партньорът, който носи финансовата непоклатимост във връзката

Човекът, който се е погрижил за финансовата логистика. Макар че обичайно тази роля е била присъща на мъжете, времената се трансформират и всеки може да бъде издържащ фамилията. Осигурителите внасят непоклатимост и сигурност във връзката. Но внимавайте, не позволявайте парите да станат единственият език, на който говорите в любовта.

Слушателят

Този човек е прочувствен талант, който попива казаното от вас като гъба. Те ви дават пространство, в което да се изкажете и да се почувствате разбрани. Слушателите са от значително значение за здравословната връзка във връзката. Само не забравяйте, че слушателите също се нуждаят от човек, който да чуе и техните проблеми.

 9 от най-често срещаните функции във връзката 9 от най-често срещаните функции във връзката

Мотиваторът

Най-големият хипар в живота ви. Те ще ви окуражават по време на най-големите ви спадове и най-високите ви върхове. Мотиваторите оказват помощ на сътрудниците си да видят най-хубавото в себе си освен във връзката, само че и като цяло. Запомнете обаче едно, уверете се, че не поставяте летвата прекомерно високо, тъй че тя да стане стресираща за колегата ви.

Планиращият

Често невъзпяваният воин, който знае по кое време би трябвало да се платят сметките и какво ще има за вечеря. Обикновено те са по-организираният във връзката. Планиращите хора оказват помощ за поддържането на равномерен всекидневен поток. Но, хора, животът не е лист със задания, тъй че, скъпи другари, позволете си от време на време да се отпуснете.

Миротворецът

Някой, който знае по какъв начин да понижава разногласията и да разсейва напрежението във връзката. Когато кавгата е на път да избухне, те са договарящите, които се намесват, с цел да успокоят нещата. Поддържането на мира е жизненоважно, само че миротворците би трябвало да се уверят, че не потискат и личните си страсти.

Социалният координатор

От двойни срещи до фамилни събирания – те се грижат за цялостния и трогателен обществен календар във връзката. Те знаят по какъв начин да основават контакти освен за себе си, само че и за своя сътрудник. Но салдото е от основно значение – не превръщайте любовния си живот в обществен цирк.

 във връзката 9 от най-често срещаните функции във връзката

Емоционалната котва

Те са индивидът, към който гравитирате, когато нещата са сложни. Стабилността е второто им име. Емоционалните котви придават чувство за поредност на функциите във взаимоотношенията. Само се уверете, че не се превръщате в бърсалка. Така вие ще загубите своята уникалност и в никакъв случай няма да имате опция да покажете същинските си добродетели.

Авантюристът

Спонтанността е тяхната игра. Независимо дали става дума за пътешестване в последния миг или за непредвидена вечерна среща, те прибавят въодушевление към връзката. Това е от значително значение за поддържане на искрата. Все отново обаче, не забравяйте, че малко обмисляне в никакъв случай не вреди на никого!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР