Хората често се чувстват привлечени от такива, които изглеждат прекалено

...
Хората често се чувстват привлечени от такива, които изглеждат прекалено
Коментари Харесай

10 знака, че психичната ви възраст е по-голяма от физическата

Хората постоянно се усещат привлечени от такива, които наподобяват „ прекомерно мъдри за годините си “. Действително има нещо величествено в старите души, родени с доста житейски опит. Нормално е да се обръщаме към такива хора за съвет или разтуха, вярвайки че те могат да предложат позиция, каквато другите не могат и това нормално е тъкмо по този начин.

И по този начин: кой е най-хубавият метод да ревизирате, дали психическата ви възраст е по-голяма от физическата? Ето 10 характерности, които ще ви оказват помощ да определите това:

  1. Чувствате се удобно в личната си кожа

Често се споделя, че колкото повече остаряваме, толкоз по-малко ни пука какво мислят другите. Младите постоянно изпитват натиска да се впишат и да бъдат повече като другите хора, в сравнение с да бъдат себе си. Старите души нямат потребност от такова удостоверение. Това е страхотна линия, към която си заслужава да се стремим.

  1. Знаете какво харесвате и по кое време да кажете „ не “

Няма да откриете остаряла душа на финала на празненство, което би трябвало да е завършило преди три часа. Хората, чиято психологична възраст е по-голяма от физическата могат да разпознават страстите си, включително и по кое време не се забавляват. Вместо философски да пресушават следващото пиво или да „ устоят “ до финала, просто си потеглят.

  1. Можете да разграничите значимите неща от тривиалните

Забавно е да погледнете обратно към нещата, които наподобяват толкоз значими до момента в който се случват и толкоз тривиални по-късно при втори оглед. Повечето хора могат да вършат това, единствено когато обстановката е отминала. Старата душа е по-добре готова и може да реши за всяка обстановка на момента дали е евентуално значима или не.

  1. Можете да простите

Да можеш да простиш е евентуално едно от най-ценните качества, които можем да развием. Хората, чиято ментална възраст е по-голяма от физическата знаят, че да пазиш в себе си горчилка и гняв не оказва помощ на никого. Научили са се да простят, да оставят неприятното да отмине. Това е повода, заради която старите души като че ли излъчват светлина, тъй като не носят неприятни мисли със себе си.

  1. Култивирали сте личен усет

Необходимо е време да откриеш какво в действителност харесваш в живота. От черно кафе до класическа музика, някои усети несъмнено се развиват с течение на времето. Докато някои остарели души наподобява са родени с избрана пристрастеност, да вземем за пример Шопен … Други зрели души просто рафинират усета си с годините.

  1. Благодарни сте всеки ден

Да осъзнаваш че си късметлия, идва с трупането на опит. Като минеш през върховете и спадовете на живота започваш да отчиташ хубавите неща в него. Старите души, хората с по-голяма психическа възраст от физическата, наподобява са наясно с това още от раждането си, чувствайки се щастливи от обстоятелството, че са тук.

  1. Разбирате добре по какъв начин се чувствате вие и близките

Ще разпознаете този гений у най-зрелите хора, които познавате. Изглежда те просто усещат по какъв начин се чувствате, без да е належащо да им казвате. Още преди да започнете да се обяснявате, те към този момент са кимнали с схващане, което единствено по себе си облекчава положението да бъдеш себе си.

  1. Планирате надалеч напред

Зрелите хора знаят по какъв начин да се забавляват и да бъдат спонтанни, само че мислят и за бъдещето. Спестяването на пари да вземем за пример е основен знак за зрялост – знаеш че си заслужава да имаш малко по-малко в този момент, само че да имаш повече в бъдеще.

  1. Загрижени сте за положението в света

Като цяло по-старите генерации са по-загрижени за настоящите събития в международен мащаб, за околната среда и така нататък Те наподобяват по-ангажирани с това, което става в този момент, тъй като си дават сметка по какъв начин това ще се отрази на тяхното потомство и на поколението на техните деца. Старите души обаче се интересуват от политика още от ранна възраст. Знанието за това по какъв начин действа светът, е явен знак за развита психическа възраст.

  1. Не се фокусирате върху материалното

Няма да видите остаряла душа да си ъпгрейдва телефона, единствено тъй като е излязла нова версия. Те вършат съзнателни решения, основани на това, което им е належащо, не на импулсивни стремежи.

Познавате ли такива хора? Звучи ли ви някои от тези знаци като правилен? Споделете мислите си в мненията изпод!

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР