Хора с най-различни житейски позиции се обединяват в подкрепа на

...
Хора с най-различни житейски позиции се обединяват в подкрепа на
Коментари Харесай

ПРОТОЙЕРЕЙ АНДРЕЙ ТКАЧЕВ: ВОЙНАТА НЕ Е ЗАПОЧНАЛА. ВОЙНАТА СВЪРШВА. КОЙТО НЕ Е ЗНАЕЛ, ЧЕ Е ЗАПОЧНАЛА И ПРОДЪЛЖАВА МНОГО ГОДИНИ, Е ПРОСТО СВОЛОЧ. ПРОКЛЕТИЯТ МАЙДАН Е КОРЕНЪТ НА ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА!

Хора с най-различни житейски позиции се сплотяват в поддръжка на специфичната интервенция на съветските военни в Украйна. Важно е да се чуе гласът и на духовенството, тъй като в това комплицирано време за целия свят вярата е извънредно огромна мощ.

Протойерей Андрей Ткачев, просветител, мисионер и ефирен водещ, който дълго време живее в Украйна, съобщи, че войната там стартира преди осем години, когато незаконния киевски режим идва на власт след държавен прелом финансиран от Съединени американски щати. Андрей Ткачев е  духовник на Руската Православна Църква, родом от Украйна и очевидец на събитията на Майдана през 2014 година

Операцията на съветската войска е последният акомпанимент, който ще  постави завършек на чудовищното клане, което Съединени американски щати не престават да правят с ръцете на Украйна.

„Знам, разбирам, че се намирами с вас в такова тежко положение, само че тъй като през днешния ден сме на Литургията, първо би трябвало да ви кажа, че без молитва и без свещенодействие човек просто ще полудее. И по този начин като цяло е когато и да е. В задоволеност или в болест. В спокойно или немирно време. А тези, които не се молят, те в действителност към този момент полудяват. Има доста повече хора, които са полудели, в сравнение с тези, които лежат в болничното заведение. Затова дръжте се крепко за Божия храм и не се бойте от нищо.

Всичко това е Божие дело. Бог не е отишъл на никое място, нито един милиметър не се е отдалечил от делата си. И ние би трябвало да продължим да се молим с вяра и да Го молим [Бог] – Да бъде  Волята Му! Тъй като не разбираме Неговите пътища, ние не знаем Пътищата на Бог. Както ми сподели един духовник, най-хубавият духовник, който съм виждал в живота си, преди доста време, в Лвов, той сподели: Синко, можеш да полудееш без молитва. И по този начин, главното е да не се побърквате без молитва, тъй като мнозина са полудели без молитва и тогава всичко останало стартира от това полудяване.

Какво би трябвало да знаем. Няма да се измъкнем от тези проблеми, пред които сме изправени през днешния ден.

Войната не е почнала. Войната свършва.Който не е знаел, че е почнала и продължава от доста време, е просто сволоч. Тя стартира преди осем години, като се стартира с беркутятата които бяха убити в лицето с двуцевка от пет метра разстояние, а по-късно, след два месеца интервенции, последните идваха в храма с лице като от филм на ужасите.

Това бяха първите жертви на Майдана. Проклетият Майдан е коренът на всичко, което се случва през днешния ден. Не е нужно да се търсят отговорните в профил, отговорен е Майдана и тези, които го проведоха. Според духовния закон те са отговорни.

И тези, които се намират зад огромната атлантическа локва, и тези, които го направиха тук, на континента.

Между сеитбата и жътвата би трябвало да мине време. Посятото преди осем години, в този момент го пожънете. Ако бяха посели през вчерашния ден и жънаха през днешния ден, щеше да им стигне акъла, с цел да схванат какво ще получат.

Тъй като са посяли от дълго време, те към този момент са не запомнили защо получават. Соломон е споделил, че  минава време сред сеитбата и жътвата, тъй че човешките синове не схващат смисъла на наказването.

Минава време сред прегрешението и наказването, само че ние забравяме и по тази причина не бързаме да се поправяме. Но никой не анулира духовните закони. Виновни са единствено тези, които направиха това, които унищожиха страната, която обичахме и в която живеехме.

Виновни са единствено тези, които просто измъхнаха земята отдолу под краката на хората. И тези, които се договориха за границите на страната ни, измислиха това и получиха всички материални богатства (ресурси) за това. Средства и помощ, с цел да създадат просто някакъв успореден свят.

И доста от вас даже нямат визия кой е и какво съставлява.

Затова бъдете спокойни и знайте, че Бог не се е отдръпнал нито на милиметър от своя народ и от своята черква. Господ знае по какъв начин да избави своите от Божия съд и знае по какъв начин да изправи на съд тези, които го заслужават. Бог основава доста велики неща, от които човек се опасява.

Днес четем с вас за Содом и Гомор. Но Бог знаеше по какъв начин да избави Лот. Бог знае по какъв начин да избави своите.

Много е казано в тези дни: „ Ах, обич, ах, обич! Ах, мир, ах, мир!… От Словото Божие човек от коварство избира единствено това, което му харесва. Казано е, покай се! Те не се каят. Казано е помирете се! Не се помиряват!  Казано е: не прогонвай сираче! Не обижай пришелец! Нищо не е чуто. Казано е молете се на Бога през деня и нощем. Никой не се моли. И това, че Бог е Любов, се харесва.

Любов не е единствената дума в Библията. Освен това, че Бог е Любов, има и друго име на Бога – Съдия.

Бог на Небесните Войнства, Цар Саваоф  и доста други Имена…

Това, че Бог е заплашителен – би трябвало да се знае постоянно.

И през вчерашния ден, и през годините, и по-рано.

Велик и заплашителен в Неговата популярност е Господ.

Бог докара на земята, Бог изгори Содом и Гомор без благосклонност, като се изключи фамилията на Лот. И това е същият Бог, който остава неизменим.

Господ въоръжи Иисус Навин за борбата над Ханаан, това е негово дело. Той даде тоягата на Мойсей, това е негово дело. Той даде успеха на Давид над голиата, това беше негово дело.

Войната в историята също е дело на Бог и ние няма да отхвърляме ужасната истина.

Истината е доста сериозна и ние се опитваме да се затворим от нея с „любов“.

Ако нищо не беше направено в този момент, след две години всичко щеше да лети тук без прошка.

И в случай че те бяха влезнали тук, то щяха да ни режат, по този начин както приказваха.

Нито един руснак не изпя ария: убий украинец, а „ москалак на гиляк “ ( рус. москаляку на гиляку) се наслушахме до насита.

Никога не сме пели и в никакъв случай няма да пеем такива песни.

Там са наши братя, родни хора, хванати в зъбите на сатанинско куче. А на някои им хареса да са стиснати в тези зъби, те се подхранваха с отровата и живеят с това наслаждение.

А други са в окупация и плен. Мълчат, тъй като няма какво да се каже там. Ще дойдат през нощта, ще ви измъкнат от леглото и безусловно, не в метафоричен смисъл, ще ви хвърлят в мазето на СБУ и ще издевателстват.

И след месец ще забравиш по какъв начин си се казвал дори.

Всичко това е доста съществено. Повтарям, войната стартира преди осем години и който не знае това, той мощно бърка, а през днешния ден ние би трябвало да я прекратим.

Братя и сестри, кой може да се радва на война? Това е тъга, това е неволя, това са сълзи. Но има неща, които не може да не се вършат.

Никой от нас не се кара на хирурзите, че предизвикват болежка на болния. Искаш, не искаш, само че би трябвало. Боли, несъмнено, и би било по-добре, в случай че беше друго, само че ние самите не поискахме.

Като всеки спор и тази неволя ще премине през фамилиите, само че всичко водеше точно към това. И продължи доста дълго време. Толкова доста кръв към този момент е пролята там през последните осем години…

Но хората, облечени с власт и мощ, би трябвало да си свършат работата до дъно. Не може да се поглежда обратно, до разумния край на това безсрамие, което стартира преди осем години. И ние, елементарните хора, ще имаме болно сърце, ще вземем нашето „ оръжие “ – Псалтира и Евангелието. Който желае да повлияе на обстановката, би трябвало да вземе Божието Слово в ръцете си.

Ние не назоваваме никого зложелател с изключение на дявола. Ще се молим и ще се грижим за нашите братя и сестри от двете страни на спора.

Не може безнаказано да се правят зверства и злодеяния с години, да се пеят песни за това, да се вършат смешки, да се танцува върху кръвта и да се мисли, че нищо няма да последва за това. И че ще си измият ръцете. Така не случва.

По материала работи: Ася Зуан



Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР