Хора с фалшиви сертификати вече искат да се ваксинират наистина.

...
Хора с фалшиви сертификати вече искат да се ваксинират наистина.
Коментари Харесай

Адвокат Мария Петрова обясни какъв тип престъпление е фалшифицирането на зелен сертификат и на кого е нужен този лов на вещици

Хора с подправени документи към този момент желаят да се имунизират в действителност. Възможно ли е това? Мария Петрова, юрист по здравно право, разясни по Българска национална телевизия, че ще е по-лесно за тези, които са с негативни проби.

" Но, в случай че има хора, които са подвели системата, техните лекари са способствали в системата да влязат данни, че несъмнено лице е имунизирано в относително къс период, би трябвало да се изчака нужното време, с цел да се направи втора или бустерна доза, с цел да могат в действителност тези хора да придобият годен зелен документ и в това време да не увредят здравето си ", сподели тя.

Мария Петрова акцентира, че в тази ситуация става въпрос освен за документни закононарушения, само че и за компютърни.

" Ползването на този подправен документ за влизането в институции и други места също е закононарушение, само че по-голямото и по-тежко наказуемо е това да се вкарат данните в компютърната система и да се издаде този код HIS, а това става единствено от избрани медицински лица, тъй че здравната общественост би трябвало да е извънредно деликатна към сходен жанр проблеми и да се саморегулира ", означи юрист Петрова.

Тя разяснява и концепцията за инспекция на зелени документи на хора, умряли в лечебните заведения.

" Това е един лов на вещици, тъй като това, че едно лице е имунизирано, не значи, че не може да попадне в болница, не може да значи, че за него изходът може да е съдбовен. Доказването на причинноследствена връзка е извънредно мъчно. Не имам вяра в България да има доктор, който с решителност да каже, че при едно умряло лице X има възможност да не е развило имунитет в резултат на имунизацията, защото има задоволително научни данни в тази посока, с цел да можем да потвърждаваме подобен вид закононарушение ", сподели още Мария Петрова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР