Хора, преболедували COVID-19, започват да губят зрение. Това констатира турският

...
Хора, преболедували COVID-19, започват да губят зрение. Това констатира турският
Коментари Харесай

Нов стрес: Преболедували COVID-19 губят зрение

Хора, преболедували COVID-19, стартират да губят зрение.

Това установи турският професор Алпер Шенер, член на Научния съвещателен съвет за ковид към Министерството на здравеопазването. Той споделя, че са установили увреждане на зрението при някои пациенти. Проучванията посочили 30% спад в „ скоростта на предаване “ в зрителните нерви след коронавирусна зараза.

Хамдийе Дегер е приета в болница поради ковид в Измир преди две седмици. Междувременно Дегер също почнала да губи зрението в дясното си око. По-нататъшни прегледи откриха 50% загуба на зрението и й бяха приложени медикаменти за угнетяване на натиска на COVID-19 върху зрителните нерви.

Шенер, който беше измежду лекарите, лекуващи Дегер, споделя, че от ден на ден виждат нови проблеми, породени от инфекцията, и множеството от тях са измежду неимунизираните пациенти или тези, на които е приложена единствено една доза ваксина.

„ В първите дни на пандемията измежду пациентите се следиха обриви в очите и сълзене. По-късно открихме, че тези признаци са станали по-тежки и повреждат очите. Нашата пациентка Хамдийе Дегер, е получила единствено една доза ваксина и загуби половината от зрението в дясното си око. Не сме сигурни дали тя ще се възвърне. Тя към момента се лекува “, сподели той пред Анадолската организация (AA). Шенер сподели, че казусът също потвърждава значимостта на имунизацията, като добави, че имунизациите също по този начин защищават пациентите от признаци след COVID-19 или тъй наречените нескончаем Коронавирус.

Все още е в ход изследване всред пациенти, страдащи от загуба на зрение. „ Изследвахме скоростта на предаване на зрителния нерв измежду възобновените пациенти и открихме 30% спад. Повечето от тях се оплакват от замъглено зрение. Има две вероятни аргументи. Или коронавирусът е предизвикал съсирване във вените, снабдяващи зрителните нерви, или вирусът независимо е блокирал зрителните нерви. Това е нещо, което пациентите не могат да виждат първоначално “, добави Шенер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР