Хора като Калоян са единици. В другите държави ги търсят.

...
Хора като Калоян са единици. В другите държави ги търсят.
Коментари Харесай

Калоян от "България търси талант" може да изчисли корен от 8-цифрено число за 15 секунди

" Хора като Калоян са единици. В другите страни ги търсят. Талантът е значим, упоритостта също ", споделя Георги Георгиев за своя възпитаник - 10-годишният Калоян Гешев. Ученикът изуми журито на " " с неповторимите си качества единствено за секунди да счита комплицирани задания.

Според Георгиев тези качества са заложени в клетките на тялото, по тази причина може да се проявят в най-ранна възраст. Калоян схваща, че може да счита доста добре, когато е едвам на 3 година

" Понякога давам препоръки на учителите, когато бъркат дилемите. Аз когато си го счете мислено и видя някоя неточност, споделям на госпожата, тя поправя детето, което взема решение, и след това изяснява задачата изначало ", споделя Калоян за смятането в клас.

" Процентите също са ми лесни " - прецизира той и пресмята задания с умножение на двуцифрени, проценти и корен квадратен в студиото на " Тази заран ".

Според неговия преподавател Калоян може за 15 секунди да пресметна корен квадратен от 8-цифрено число. Учочнява, че в скоростните калкулации може да побеждава и възрастни.

" Колкото по-рано едно дете бъде квалифицирано, толкоз по-непобедимо става. Той прави това нещо естествено. Но всякога се пробва да го прави все по-бързо. За него е значима частицата от секундата. "

Има ли задача, която Калоян не може да реши - четете в Ladyzone.bg.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР