Хонконгската компания X Electrical Vehicle обяви, че започва серийното производство

...
Хонконгската компания X Electrical Vehicle обяви, че започва серийното производство
Коментари Харесай

Китайците разбиват пазара на електромобили в Европа с количка за €8500

Хонконгската компания X Electrical Vehicle разгласи, че стартира серийното произвеждане на двуместен градски електрически автомобил, изработван благодарение на тримерен щемпел. Продажбите на LSEV стартират през април следващата година, като базовата цена в Европа няма да надвишава €8 500, написа Факти бг.


Напечатаното на 3D принтер електромобилче е дълго 2.5, необятно 1.3 и високо 1.5 метра. Тежи 450 кг и развива най-много 70 км/ч. От X Electrical Vehicle не оповестяват какъв е потенциалът на батерията, само че настояват, че зарядът стига за изминаването на 150 км.


Всеки LSEV може да бъде напечатан за към три дни. Технологията за тримерен щемпел е разрешила на конструкторите да сведат броя на детайлите, от които се създава електрическият автомобил, до 40-60 вместо 2 000 в елементарна лека кола.

X Electrical Vehicle възнамерява да създава по 20 000 бройки LSEV годишно. Китайците настояват, че към този момент са намерили купувачи за 7 000 от тях в Европа. От електромобилчето се интересували най-много пощенски служби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР