Хонконг е градът, който е изложен на най-висок риск от

...
Хонконг е градът, който е изложен на най-висок риск от
Коментари Харесай

Кои градове в света са изложени на най-висок риск от балон на имотния пазар

Хонконг е градът, който е изложен на най-голям риск от балон на имотния пазар

© Bobby Yip Още по тематиката
Азиатски компании нападат английския заможен пазар поради евтиния паунд

Британската валута е мощно сензитивна към всеки коментар за хода на договарянията за Brexit
5 сеп 2018
Имотен барометър

Нова платформа филтрира неточните разгласи и дава реалистична оценка за цената и наема на жилищата в София
29 юни 2018
Bulgarian Properties: Средната цена на жилище в София към този момент е над 1000 евро/кв.м

През 2017 година цените са нарастнали с 16% по отношение на миналата година. Новото строителство ще успокои растежа в цените, предвиждат от организацията
4 фев 2018 Хонконг е градът, който е изложен на най-голям риск от балон на имотния пазар съгласно ранглиста на швейцарската банка UBS. Следващите най-уязвими в световния показател на балона на недвижими парцели (Global Real Estate Bubble Index) са Мюнхен, Торонто, Ванкувър, Амстердам и Лондон, написа Bloomberg.

Причините

Цените, които се усилват приблизително с 35% в огромните градове през последните пет години, са съдействали за по този начин наречената рецесия на достъпността, показват от швейцарската банка. " Повечето семейства към този момент не могат да си разрешат да купят парцели в топ финансовите центрове, без да имат доста финансово завещание. " Според UBS в някои градове цените се повишават до равнища, които са евентуално неустойчиви.

И въпреки всичко рисковете са по-ограничени, в сравнение с в изискванията на световната финансова рецесия, защото ипотеките нарастват по-бавно, в сравнение с тогава, и няма данни за " ексцесии " в кредитирането и строителството.

" Инвеститорите би трябвало да останат селективни на пазара на жилища и да бъдат внимателни на по отношение на рискови места като Хонконг, Торонто и Лондон ", съобщи Мар Хаефеле, основен капиталов шеф на UBS Global Wealth Management.

Първото доказателство за взрива е фактът, че цените на недвижимите парцели в четири от осемте града, които са били класирани като " рискови " през 2017 година (Сидни, Стокхолм, Лондон, Торонто), падат. По-строгите условия за разпределяне на заеми и повишението на лихвените проценти доведоха до внезапен спад на цените в Сидни. Тази година австралийският град и шведската столица излязоха от категорията " застрашени от балон ".
Като цяло цените в множеството от 20-те града са се нараснали доста по-малко през последните четири тримесечия, в сравнение с през предходни години. Въпреки това в най-големите стопански системи в еврозоната, както и в Хонконг и Ванкувър, се вижда " избухлив прогресивен тренд ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР