Хонконг. Десетки хиляди студенти, ученици и граждани от всички слоеве

...
Хонконг. Десетки хиляди студенти, ученици и граждани от всички слоеве
Коментари Харесай

South China Morning Post: Ученици и студенти са присъединиха към протестите в Хонконг

Хонконг. Десетки хиляди студенти, възпитаници и жители от всички пластове на обществото започнаха стачка в целия град в понеделник, като сложиха ултиматум на държавно управление да отговори на техните претенции. В противоположен случай те заплашиха с ескалиращи протестни дейности, написа хонконгският вестник South China Morning Post .
През първия ден от новата образователна година учениците в града не влязоха в часовете, с цел да участват на манифестации, игнорирайки предизвестията на висшите чиновници и увеличавайки натиска върху държавното управление да извърши петте основни претенции, които протестиращите упорстват в продължение на 13 седмици всеобщи демонстрации.,
Те желаят шефът на анклава Кери Лам да отдръпна публично към този момент отпадналия законопроект за екстрадиция, който пръв провокира актуалната рецесия, да сътвори анкетна комисия за следствие на полицейското държание за справяне с митингите, да даде прошка на задържаните, да спрете да характеризира митингите като протести и да рестартира процеса на политическа промяна в града.
Стачката се организира, откакто полицията разгласи, че 1117 души са били задържани след експлоадирането на антиправителствените митинги през юни.
Полицията арестува четирима протестиращи в понеделник сутринта на гарите Ло Фу и Крал Лай за блокиране на вратите на платформата, с цел да спре влаковете да потеглят.
Протестиращите заплашиха да сковават железопътната мрежа като част от придвижването им за „ непокорство “, само че бяха възпирани от полицейските патрули.
Длъжностните лица също ускориха своята изразителност против ескалирането на протестно принуждение, като министърът на превоза и жилищното настаняване Франк Чан Фан дефинира дейностите на протестиращите през уикенда като „ безчовечен “.
Вторият човек в града, Матю Чеунг Кин-Чунг, остави отворена опцията Лам да изиска изключителни пълномощия, които биха й разрешили да " одобри каквито и да било разпореждания ", които може да " смята за потребни в публичен интерес ".
„ Ние учим кои закони могат да оказват помощ на работата на полицията и да подкрепят работата им... Ние поддържаме намерено отношение към това “, сподели той.
„ Има някои фактори за нашето внимание. Използването на законите би трябвало да бъде законно, рационално и рационално. То би трябвало да бъде направено в най-хубавия интерес на Хонконг в сходство с действителното му състояние. "
Министърът на превоза Чан съобщи, че правосъдното предписание, получено за прекъсване на хората, които стачкуват на летището, „ наподобява не работи добре “ и държавното управление ще би трябвало да работи по своята тактика.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР