Хонг Ра-хи, съпругата на починалия председател на Samsung Group Лий

...
Хонг Ра-хи, съпругата на починалия председател на Samsung Group Лий
Коментари Харесай

Наследството Samsung: Най-богатата жена в Корея вече притежава над $7 милиарда

Хонг Ра-хи, брачната половинка на умрелия ръководител на Samsung Group Лий Кун-хи, усилва положението си с над $7 милиарда след приемането на милиарди в акции, написа Bloomberg.

75-годишната Хонг наследява 83 млн. акции в Samsung Electronics Co. и се трансформира в най-големият самостоятелен акционер в софтуерния колос с 2,3% дял. Хонг е най-богатата жена в Южна Корея със положение от $7,4 милиарда

След гибелта на Лий и разпределянето на наследството му, синът му Лий Дже-Йонг циментира контрола си върху групата и усилва благосъстоянието си до $12,6 милиарда Сестрите му Лий Бу-джин и Лий Сео-хун към този момент имат $5 милиарда и $4,4 милиарда надлежно.

Парк Джу-гън, шеф на сеулската Leaders Index, показва, че обстановката е удобна за всички членове на фамилията: обезпечава постоянен надзор на Дже-Йонг, а останалите получават по-силен глас с помощта на по-големия си дял.

Драмата към наследството на контрола над най-голямата компания в страната занимава корейците от 2014 година, когато Лий Кун-хи получи сърдечен удар.

След приключването на процедурата предходната седмица, Хонг получава максимален от каузи на татко си в Samsung. Той бе разграничен на 3:2:2:2 сред нея и трите ѝ деца.

Дже-Йонг обаче получава половината от акциите на татко си в Samsung Life Insurance и делът му се усилва от 0,06% до над 10%. Samsung Life има 8,5% от Samsung Electronics.

Миналата седмица фамилията удостовери още, че ще заплати един от най-големите налози завещание в историята на страната — 12 трлн. вона или $10,7 милиарда И счита да подари 1 трлн. вона за опазване на здравето и към 23 хиляди творби на изкуството, в това число картини на Пикасо и Моне.
 Семейството на Лий Кун-хи заплаща над $10 мрлд., с цел да разпредели наследството му
Семейството на най-богатия кореец заплаща над $10 мрлд., с цел да разпредели наследството му

Медиите в Южна Корея чакат Лий Дже-Йонг, който лежи в пандиза, да получи лъвския пай
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР