Honda Racing Corporation (HRC) обяви, че компанията поставя началото на

...
Honda Racing Corporation (HRC) обяви, че компанията поставя началото на
Коментари Харесай

Honda стартира тестовете на Civic Type R-GT

Honda Racing Corporation (HRC) разгласи, че компанията слага началото на тестванията на писта на напълно новия Civic Type R-GT, който е планувано да запише спортен дебют в класа GT500 на сериите SUPER GT през идната година.

" Както Honda сътвори Civic Type R в преследването на " най-хубавото чисто спортно показване ", до момента в който в същото време се стреми към невероятна скорост и хубост, HRC проектира Civic Type R-GT като обособена спортна машина, която разполага както с изключителни аеродинамични характерности, нужни за победа в най-високата категория на автомобилните надпревари в Япония, по този начин и със моден дизайн, изразяващ върховото показване на автомобила ", споделят от Honda.

От компанията анонсират също по този начин, че първите проби на Civic Type R-GT, който е оборудван със особено създаден двулитров, четирицилиндров турбоагрегат ще се проведат на 25 и 26 юли на пистата Okayama International Circuit в Япония.

" С начало от 2024 година, ние ще се състезаваме в класа GT500 на SUPER GT, една от най-престижните автомобилни спортни серии в Япония ", разяснява Коджи Ватанабе, президент на Honda Racing Corporation. " С нашето непрестанно предпочитание за победа, ние се стремим да спечелим шампионата още от първата година и заради тази причина ви молим да имате високи упования за постоянството, което Civic Type R-GT ще показва през идващите години ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР