Honda подготвя нов електромобил и това не е тайна от

...
Honda подготвя нов електромобил и това не е тайна от
Коментари Харесай

Фънки дизайн и солидна мощност в новия електромобил на Honda


Honda приготвя нов електрически автомобил и това не е загадка от месеци. Сега обаче, за пръв път имаме опция да разгледаме прототипа в пълноразмерен тип, чийто дизайн в огромна степен ще бъде пренесен в серийния модел. Концепцията се споделя Honda E и наподобява меко казано сладурско, което не трябва да ни заблуждава, тъй като под капака се крие електромотор с мощ 150 к.с. и 300 Нм оптимален въртящ миг.

От Honda резервират техническите елементи в загадка, само че публицисти от английското издание Autocar, които са имали опцията да покарат прототипа настояват, че той форсира до 100 км/ч за към 8 секунди. Интересното в тази ситуация е, че макар дребните си размери и своя електрически мотор, Honda E разполага със задно задвижване на колелата и систематизиране на тежестта в съответствие 50/50 по отношение на предния и задния мост - все неща, които сме привикнали да свързваме със спортните коли.
 Снимка 432127

Центърът на тежестта също е много ниско, което значи, че новият автомобил ще е занимателен за каране освен в града, само че и отвън него на някоя изпълнена със завои планинска права, да вземем за пример. Системата даже разрешава да изберете режим " Sport ", която прави реакцията на педала на газта по-бърза, а цената на тази договорка е по-бързо изтощение на батерията.

Компактното купе има радиус на завиване от едвам 4.3 метра, което го прави превъзходен избор за пренаселените региони, а по отношение на комфорта на пасажерите вътре - той е обезпечен от четири амортисьора и пружини от вида McPherson. Според предварителната информация, серийната Honda E няма да има странични огледала, а камери и два екрана в интериора, които ще правят същата работа.
 Снимка 432128

Новата " японка " разполага с литиево-йонна батерия с потенциал 35.5 кВч, за която се твърди, че е една от най-компактните в този клас. Въпреки това, оптималният пробег е достойните 200 км, а зареждането до 80% на батерията лишава едвам половин час.

Официалната премиера на автомобила би трябвало да се състои по-късно през годината.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР