Honda Motor Co., Ltd. обяви днес, че ще представи редица

...
Honda Motor Co., Ltd. обяви днес, че ще представи редица
Коментари Харесай

Honda представя редица нови технологии другата седмица

Honda Motor Co., Ltd. разгласи през днешния ден, че ще показа редица нови технологии по време на ревюто за електроника CEATEC, което стартира в Makuhari Messe в японския град Чиба от петък, 6 октомври. В духа на мотото “Умно ръководство на насъбраната сила “ компанията ще показа за първи път серийната версия на системата Honda Mobile Power Pack. Състои се от акумулатори, които могат да се махат, устройства за зареждане и разреждане и концептуална атомна станция (70 mPa Smart Hydrogen Station - SHS), която генерира и обезпечава водород под високо налягане. С този мобилен силов пакет Honda ще обезпечи рационално оползотворяване на генерирана от естествени източни силата при ниски равнища на въглеродни излъчвания, като тя се акумулира и съхранява, само че се употребява единствено при нужда.

Honda Mobile Power Pack System включва:

Honda Mobile Power Pack

Предвиденият за всеобщо произвеждане елемент е с акумулатори, които можете да махате. Съхранява генерираното с възобновими източници на енерегия електричество и зарежда дребни домове и компактни електрически транспортни средства.

Honda Mobile Power Pack Exchanger Concept

Зарядната станция Honda Mobile Power Pack Exchanger е способна да зареди по едно и също време няколко устройства от силовия пакет Honda Mobile Power Pack и подменя старите силови пакети. Едновременно с това стабилизира притока на сила в пиковите часове на консумация на електричество.

Зарядно-разрядно устройство Honda Mobile Power Pack Charge & Supply Concept

В композиция с мобилния силов пакет Honda Mobile Power Pack, зарядно-разрядното устройство Honda Mobile Power Pack Charge & Supply ще да бъде от изгода във всекидневието ни в редица случаи. Например може да бъде употребено като спешен източник на сила или даже като напълно регулярен подобен в зони, които не са електрифицирани.

Водородната станция Smart Hydrogen Station(SHS) Concept - 70MPa

70-мегапаскаловата идея SHS генерира, съхранява и доставя водород под високо налягане към транспортни средства, функциониращи с горивни кафези. 70MPa SHS Concept стана първата в света атомна станция, оборудвана с електролизатор с високо диференциално налягане, с цел да освободи водород, генериращ налягане от 82MPa (при пълнене то е 70MPa). Honda планува да пусне в продажба това откритие, което включва по този начин наречения Power Creator, истинският електролизатор с високо диференциално налягане, при който не е нужен компресор и по този метод продуктът е с компактни размери. Устройството добива водород посредством водна електролиза и употребява електричество, генерирано от голям брой източници, множеството от които – възобновими.

В устрема си да сътвори устойчиво общество, в което хората най-вече се любуват на живота, както и на общество, свободно от въглеродни излъчвания, Honda ще продължи да усилва напъните си в разработки, ориентирани към генерирането и потреблението на сила на локално равнище.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР