Холивудският продуцент и милиардер Харви Уайнстийн беше осъден отново за

...
Холивудският продуцент и милиардер Харви Уайнстийн беше осъден отново за
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн с нова присъда за изнасилване

Холивудският продуцент и милиардер Харви Уайнстийн беше наказан още веднъж за обезчестяване. Този път присъдата му произнесе съд в Лос Анджелис.

Уайнстийн е приет за отговорен, че е изнасилил и полово протегнал ръка на една жена, за което може да лежи до 24 години. Магнатът чува „ отговорен “ за повторно. Преди 2 години магистратите в Ню Йорк също се произнесоха в интерес на ищците и сега Уайнстийн дейно излежава 23-годишна присъда.

 
Смятам, че на процедура това значи, че Харви Уайнстийн е с доживотна присъда. Първо би трябвало да излежи годините, дадени от съда в Ню Йорк, там му остават 23 години. Сега го чакат нови от 18 до 24 години зад решетките тук – в Калифорния. Осъден е за 3 от общо 7 обвинявания. Но това няма значение за бъдещето му.
Рейчъл Фисет, юридически специалист

В продължение на 9 дни правосъдните заседатели в Лос Анджелис обсъждаха каква присъда да дадат на Уайнстийн. 8-те мъже и 4-те дами в последна сметка отсъдиха, че милиардерът би трябвало дейно да лежи в пандиза. През последните 5 години общо 80 дами упрекнаха 70-годишния Уайнстийн в полови похищения. Продуцентът на „ Криминале “ и “Влюбеният Шекспир “ се трансформира в емблема за придвижването #MeToo. В общественото пространство се заприказва намерено за случаи на полови закононарушения от страна на хора с власт против дами.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР