Холивудският актьор Джон Малкович и неговата сценична партньорка Ингеборга Дапкунайте

...
Холивудският актьор Джон Малкович и неговата сценична партньорка Ингеборга Дапкунайте
Коментари Харесай

Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте излизат на сцената на Народния театър

Холивудският артист Джон Малкович и неговата театрална партньорка Ингеборга Дапкунайте излизат за първи път довечера на сцената на Народния спектакъл. В три следващи дни те ще показват пиесата „ В самотата на памуковите полета “. Пиесата е режисирана от съветския създател отстъпник Тимофей Кулябин, който през декември сложи " Нора " още веднъж в Народния спектакъл. Представленията са на британски, а български надписи ще се излъчват на специфични монитори.

Билетите на цени от 50 до 400 лв. бяха съвсем изчерпани за няколко часа в деня, в който бяха пуснати в продажба 20 дни преди гостуването на задграничните артисти. Има останали доста малко билети за 400 лв..

За известната пиеса на френския драматург Бернар-Мари Колтес " Самотата на памуковите полета " Джон Малкович показа пред български публицисти преди два дни следното: " Трябва да кажа, че това е извънредно сложна и наситена режисура, само че аз 30 години работя с Ингеборга, тъй че когато имаме нещо мъчно за извършване, за мен е голямо наслаждение да го направя точно с нея. Чувстваме се доста добре в подготвеност за новата сцена ".



Холивудската звезда разяснява още, че текстът на пиесата повдига доста въпроси, които всеки би трябвало да зададе на себе си. Въпроси, само че не и отговори, добави Дапкунайте, като се пошегува с фамозната фраза от „ Игра на тронове “ – „ Всички ще умрем “.

Авторът на „ В самотата на памуковите полета “ Бернар-Мари Колтес е роден на 9 април 1948 година във Франция. Драматург, режисьор, артист, сценарист и не на последно място – бунтовник, чиито пиеси на преведени на над 30 езика и се играят по целия свят. Пиесата „ В самотата на памуковите полета “ е написана през 1985 година, четири години преди гибелта на Колтес.



Самият създател назовава творението си „ метафизичен разговор в маниера на XVIII век “. Отвъд привидната непрозрачност на текста, проследяващ срещата на Дилъра и Клиента, се утаяват тематиките за любовта като блян и неспособност, за търговията като модус на човешките взаимоотношения, за желанието, което е срамно и самоунищожително и в последна сметка – за самотата.

Режисьорът на спектакъла Тимофей Кулябин е един от най-прочутите театрални създатели, поставял на подиуми в родната си Русия и по целия свят. През 2022 година Кулябин режисира на сцената на спектакъл „ Дайлес “ в Рига „ В самотата на памуковите полета “, като България е част от международното турне на представлението. 

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР