Холивудската звезда Анджелина Джоли, която в продължение на 20 години

...
Холивудската звезда Анджелина Джоли, която в продължение на 20 години
Коментари Харесай

Анджелина Джоли напусна важен пост в ООН


Холивудската звезда Анджелина Джоли, която в продължение на 20 години сътрудничеше на Организация на обединените нации, ще се отдръпна от поста специфичен делегат на Управлението на висшия комисариат на Организация на обединените нации по въпросите на бежанците (УВКБ).

" След повече от 20 години всеотдайна работа в Комисията за бежанците на Организация на обединените нации, в която се застъпваше за правата и отбраната на наложително разселените хора по света, Анджелина Джоли минава от ролята си на специфичен делегат на УВКБООН към по-широки филантропични въпроси и въпроси, свързани с правата на индивида ", се споделя в взаимно изказване на УВКБООН и актрисата, оповестено на уеб страницата на организацията.

" Благодарни сме ѝ за десетилетията работа, за нейната отдаденост и за това, което е направила за бежанците и хората, принудени да бягат. След дълго и сполучливо съдействие с Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците правя оценка нейната подготвеност да промени задачата си и поддържам решението ѝ ", съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди.

Актрисата изрази признателност „ за привилегията и опцията да работи с толкоз изключителни и всеотдайни чиновници на УВКБООН " и означи, че има намерение в бъдеще " да се ангажира директно с бежанците и локалните организации ".

Джоли работи с УВКБ от 2001 година, а през 2012 година е назначена за специфичен делегат на организацията. В изказването се отбелязва, че дружно със чиновници на Организация на обединените нации актрисата е подхванала повече от 60 задачи на терен, в това число в Йемен и Буркина Фасо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР