Холгер Руне даде сериозна заявка в началото на сезона, прицелвайки

...
Холгер Руне даде сериозна заявка в началото на сезона, прицелвайки
Коментари Харесай

Първият тест е взет: Руне мина безпроблемно през един от най-силно сервиращите играчи

Холгер Руне даде сериозна поръчка при започване на сезона, прицелвайки се в трофея на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Датчанинът позволи проваляне още в откриващия си дуел в Аделаида, само че по всичко проличава, че младежът е направил нужните промени в играта си, защото в първите си две срещи в Мелбърн той бе изцяло безсърдечен. След като на старта надви над Филип Крайнович, то през днешния ден международният №10 изрично наложи волята си и над Максим Креси, оформяйки крайното 7:5 6:4 6:4. Така той продължава напред към третия стадий на шампионата, където в борба за осминафиналите ще се изправи против Юго Умбер.

Датчанинът се нуждаеше от известно време, с цел да откри ритъма си, и позволи пробив още в дебютното си подаване. Той обаче незабавно се активизира и с помощта на нападателната си игра на посрещане съумя да реализира мълниеносен рибрейк. Креси постоянно биваше усложнен от ретурите на съперника и грешките от ракетата му наоколо до мрежата се множаха. Така се стигна до късен брейк за 6:5 в актива на Руне, който гейм по-късно излезе напред в общия резултат.

Втората част мина под контрола на младока, който по свръхестествен метод абсорбираше мощта в сервиса на съперника и успяваше да насочи ретурите си ниско в краката на високия американец, предизвиквайки неправилност. Тийнейджърът реализира ранен пробив още в третия гейм, след което рядко губеше точка на лично подаване и безпроблемно прибави и този сет към своята сметка.

В третата част опциите за пробив изцяло отсъстваха до 4:4, защото и двамата състезатели печелеха необезпокоявано подаванията си, можейки напълно да разчитат на началния си удар. В деветия гейм обаче съмненията на Креси от предходните два сета подсетиха за себе си и след следващите безкомпромисни акции на Руне от ретур се стигна до късен пробив, с който любимецът си подсигури крайния триумф.

  

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР