Holcim, най-големият производител на цимент в света, подписа споразумение за

...
Holcim, най-големият производител на цимент в света, подписа споразумение за
Коментари Харесай

Най-големият производител на цимент в света, с поделение и у нас, продава бизнеса си в Русия

Holcim, най-големият производител на цимент в света, подписа съглашение за прекачване на съветските си активи на локалните мениджъри. Компанията заяви това в телеграм канала, написа РБК.

Бизнесът ще продължи да работи в Русия под нова марка.

" Споразумението, реализирано сред централата на компанията и съветския управителен екип, ще бъде изпълнено в сходство с всички условия на съветското законодателство ", се споделя в известието на Holcim.

От компанията акцентират, че тази стъпка приключва процедурата за излизане на Holcim от съветския пазар. " Детайлите по съглашението няма да разясняваме, преди то да премине всички стадии на утвърждение, в това число от държавната комисия за наблюдаване на задграничните вложения в Руската федерация ", споделят за РБК от съветския офис на Holcim.

Holcim е поделение за строителни материали и инертни материали на Holcim Group със седалище в Швейцария. В България Holcim е притежател на завода за цимент в с. Бели Извор, обл. Враца.

В края на март Holcim разгласи началото на процеса на овакантяване на съветския пазар след прекъсването на всички вложения в съветски планове, както и търсенето на купувачи на активите. В средата на май ръководителят на компанията Ян Йениш сподели, че Holcim има повече от 15 оферти за покупка на съветските активи.
 Базираната в Швейцария строителна компания Holcim придобива Teko Mining Сърбия
Базираната в Швейцария строителна компания Holcim придобива Teko Mining Сърбия

Стойността на договорката към момента не е ясна
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР