Холандците Матве Миделкооп и Робин Хаасе се класираха за финала

...
Холандците Матве Миделкооп и Робин Хаасе се класираха за финала
Коментари Харесай

Робин Хаасе и Матве Миделкооп ще спорят за титлата на двойки на Sofia Open 2018

Холандците Матве Миделкооп и Робин Хаасе се класираха за финала на шампионата на двойки на Sofia Open 2018. Те се постановиха в атрактивен мач над Скот Липски (САЩ) и Дивиж Шаран (Индия) със 6-4, 6-2 в мач траял 52 минути. Утре на финала поставените под №4 ще играят с воадчите на долната половина от схемата Никола Мектич (Хърватия) и Александер Пея (Австрия). Срещата ще стартира преди решителния дуел на сингъл.

 Всички резултати на Sofia Open 2018
Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Срещата стартира с два пробива за холандците, които бързо дръпнаха с 3-0. Двойката Липски - Шаран обича да играе атакуващо, като двамата се изтеглят напред при всяка опция. Миделкооп и Хаасе извършват по-добри начални удари, избират да се пазят от задната линия. Двете противоположни тактики доведоха до доста зрелищни разигравания.

Липски и Шаран съумяха да се върнат и даже да изравнят. Но сервисът на индиеца беше продънен още веднъж и за опитни играчи като холандците не беше проблем да завоюват частта с 6-4 за 29 минути.

Вторият сет стартира с пробив. Липски се пропука и любимците бързо поведоха с 2-0. В третия гейм представителят на индийската школа Шаран за първи път в мача взе подаването си. Но това се оказа единствено краткотрайно възкръсване и Липски още веднъж се провали при сервирането си. Последваха няколко хубави разигравания и триумф за Миделкооп - Хаасе за още 22 минути и 6-2.

Така опитните холандци завоюваха трети триумф на Sofia Open 2018 и си осигуриха към този момент 14,280 Евро. Липски и Шаран ще си разделят 7,740 Евро и ще прибавят 90 точки за международната класация.

Победителите в утрешния край ще бъдат възнаградени с 27,170 Евро и 250 точки. Загубилите ще прибавят по 150 точки за международната класация.

 Снимка 339140
Източник:

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР