Холандското правителство забранява електронните цигари с интересни аромати в опит

...
Холандското правителство забранява електронните цигари с интересни аромати в опит
Коментари Харесай

Нидерландия забранява ароматизирана течност за електронни цигари

Холандското държавно управление не разрешава електронните цигари с забавни аромати в опит да ги направи по-малко привлекателни за младежите. Това написа в писмо до Народното събрание държавният секретар по въпросите на публичното здраве Пол Блокхуис. Ароматите на тютюн са изключени от възбраната, тъй че пушачите ще могат да продължат да употребяват електронни цигари, с цел да откажат елементарните, заяви уеб сайтът „ nltimes “.
Тази мярка е в отговор на най-новите изследвания на института „ Trimbos “ за електронните цигари. Институтът стигна до заключението, че електронните цигари са по-вредни от предстоящото и че холандското публично здраве ще има изгода от ограничението на използването им. Институтът поучава пушачите, които не могат да се откажат благодарение на други потвърдени ефикасни способи, да лимитират използването на електронни цигари. Подобно на Института за публично здраве, „ Trimbos “ също твърди, че многочислените аромати вършат електронните цигари привлекателни за младежите, съобщи БГНЕС.
Всички организации работят интензивно, с цел да препятстват хората да стартират да пушат и да улеснят отхвърли от тютюнопушене. Тези ограничения би трябвало да бъдат подхванати незабавно, „ тъй като е неприемливо всяка година у нас да умират 20 хиляди души от последствията от тютюнопушенето и всеки ден към 75 деца да стартират да пушат “, сподели Блокхуис.
Новите визии са, че поколението, което пораства, би трябвало да бъде потомство без електронни цигари, като в страната не би трябвало да се позволява потреблението на електронни цигари с всевъзможни съблазнителни екзотични аромати.
Правителството лимитира също уредите за загряване на тютюна като IQOS. Изменението на закона значи, че тези устройства ще попаднат в същата категория като останалите артикули за пушене, каквито са цигарите. Следователно ще бъдат подчинени на условията за минимална възрастова граница и няма да бъде разрешено да се демонстрират в магазините или да се популяризират. Правителството работи и върху въвеждането на акцизи върху нови артикули за пушене като електронните цигари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР