Холандското правителство последва примера на Финландия от миналата седмица и

...
Холандското правителство последва примера на Финландия от миналата седмица и
Коментари Харесай

Нидерландия забранява употребата на мобилни телефони в клас

Холандското държавно управление последва образеца на Финландия от предходната седмица и разгласи, че не разрешава достъпа до мобилни устройства, даже смарт часовници, в образователните часове. Изключение вършат класовете с цифрова устременост и възпитаници със специфични медицински потребности или увреждания. А задачата: по-добра централизация по време на образованието.

Инициативата, която ще влезе в действие на 1 януари 2024 година, идва след реализиран консенсус сред министерството на образованието, учебните заведения и организациите, свързани с тях. Към този миг е взето решение новата възбрана да не се контролира със закон, само че подобен въпреки всичко може да бъде въведен в бъдеще.

Отделните образователни заведения сами би трябвало да договорят посредством диалози с родители и учители по какъв метод ще се ползват новите правила- в това число да обсъдят въпроса дали мобилните устройства да не бъдат напълно неразрешени по време на престоя в образователните институции.

В края на образователната 2024/2025 година от министерството на образованието ще създадат разбор на въведените промени за да открият до каква степен ефикасни са те.

След Финландия и Нидерландия, Англия и Франция са другите две страни, които обмислят предприемане на сходна стъпка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР