Холандският екип JAJO плавал през Гибралтарския проток като част от

...
Холандският екип JAJO плавал през Гибралтарския проток като част от
Коментари Харесай

Косатки обградиха и нападнаха яхта по време на състезание ВИДЕО

Холандският екип JAJO плавал през Гибралтарския пролив като част от надпреварата Genoa 2023 Ocean Race, когато група косатки заобиколили и нападнали тяхната яхта. 

„ Ужасното “ видео снима момента, в който ято косатки нападна моряците по време на плуването им в Гибралтар.

На видеото се вижда по какъв начин животните кръжат към яхтата, а по-късно я атакуват, пише Daily Star. Моряците се пробвали да ги изплашат, като удряли по корпуса, само че това единствено разгневило косатките и те почнали да се държат по-агресивно.

„ Беше заплашителен миг. Три косатки се приближиха тъкмо до нас и започнаха да удрят кормилата. Впечатляващо е да видиш косатки, красиви животни, само че това беше рисков миг за нас като екип. Махнахме платната и забавихме кораба допустимо най-бързо и, за благополучие, след няколко офанзиви, те отплаваха “, сподели Джелмер ван Беек, капитан на екипа на JAJO, за случая.



Отборът на JAJO беше на второ място в клас VO65 в океанското съревнование, когато се случи случаят, само че след срещата с косатките те паднаха на четвърто място. Въпреки това до края на деня групата се върна на второ място.

Oceanic Regatta, учредена през 1973 година, е шестмесечно съревнование с яхти, което обгръща 32 000 морски благи и минава през девет интернационалните града. Тази година надпреварата започва в Аликанте, Испания и ще приключи в края на юни в Генуа, Италия.

Превод: Glasnews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР