Холандският ас Дилан Грьоневеген от LottoNl-Jumbo спечели последния етап от

...
Холандският ас Дилан Грьоневеген от LottoNl-Jumbo спечели последния етап от
Коментари Харесай

Шампанско, бира и четвърта за Крис Фрум

Холандският ас Дилан Грьоневеген от LottoNl-Jumbo завоюва последния стадий от Обиколката на Франция. Той устоя финалния спринт, макар че потегли рано и беше свиреп нападнат от Андре Грайпел (Lotto Soudal). Така немецът не съумя да запише три следващи победи на Шанз-Елизе.

Трети остана Едвалд Боасон Хаген от Dimension Data. Норвежецът направи извънреден тур. Разбира се, огромните спечелили бяха други.

Крис Фрум от Sky затвърди превъзходството си завоюва четвърта Обиколка па Франция. След финала той прегърна първо брачната половинка и дребния им наследник. Преди това пък караше на подбив. Не пропусна традицията да удари няколко гълтока шампанско със съотборниците си, до момента в който кара. Други състезатели пък го краха напряко на бира от бутилките, нищо че е неразрешено.

" Това е първата ми победа на Тура, освен това на съвършеното място за спринтьорите. Перфектният ден ", сподели Дилан, " Това беше фантазия. Когато бях дете, гледах този финален стадий по малкия екран, разбирате какво е възприятието в този момент ".

Класирането остана непроменено, имаше конспирация единствено към третото място, само че в последна сметка то остана за Ромен Барде от AG2R La Mondiale, а  втори е Ригоберто Уран (Cannondale-Drapac).

" Всяка победа е неповторима. Различна. Но тази беше най-оспорваната ми Обиколка на Франция. Имах страхотна опозиция ", призна Фрум, който изживя няколко сериозни моменти, само че имаше до себе си велики съотборници.

Останалото е ясно от няколко дни. Майкъл Матюс от Sunweb е притежател на Зелената фланелка. Уорън Баргил, също от Sunweb, е най-хубав катерач. Sky не престават да са недостижими в отборното класиране.

Обиколката ще се запомни още с паданията и овакантяване на Тура на няколко любимеца. Великият Петер Саган пък беше отхвърлен поради удар с лакът на един от финалните спринтове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР