Холандия се противопоставя на присъединяването на Румъния и България към

...
Холандия се противопоставя на присъединяването на Румъния и България към
Коментари Харесай

Рюте: Юнкер е болен щом иска България и Румъния в Шенген

Холандия се опълчва на присъединението на Румъния и България към Шенген макар думите на Юнкер, написа през днешния ден в. "Ромъния либера ", цитирайки изказване на холандския министър председател Марк Рюте, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Юнкер е романтик ", разяснява ръководителят на холандското държавно управление във връзка речта на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент в сряда.

"Мисля, че когато някой има видения, би трябвало да се съветва с доктор ", означи още Рюте, представен от румънския вестник.

На въпрос за предлагането на Юнкер за неотложно приемане на Румъния и България в Шенген холандският министър председател отговори: "Не в този момент. Противопоставяме се. Има прекалено много опасения за контрола на границите и корупцията ".

Германия не желае нови страни да се причисляват към Шенгенското пространство за свободно придвижване в близко бъдеще, съобщи немският вътрешен министър Томас де Мезиер.

Германия и Австрия срещу бързото ни влизане в Шенген >>

Де Мезиер по принцип споделя визията на Юнкер, само че посочи: "За да сме почтени обаче, ще има дълъг път за изминаване ".

Австрийски партийни водачи също показаха подозрение дали евентуалните нови страни членки ще могат да изпълнят условията в областите на стопанската система и сигурността за влизане в Шенген и в еврозоната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР