Холанд се забавлява, а Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите

...
Холанд се забавлява, а Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Холанд се забавлява – наниза 5 за Купата на Англия

Холанд се забавлява, а Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите в шампионата за Купата на Англия и продължава по проект задачата си за отбрана на трофея. Футболистите на Пеп Гуардиола разрушиха Лутън като посетител с 6:2, а звездата на вечерта за следващ път се бе Ерлинг.

Норвежкият нападател бе неукротим, като това се изрази в осемнадесетия му хеттрик на равнище професионален футбол. И в случай че бе спрял единствено до три гола, евентуално всичко щеше да наподобява обикновено. В последна сметка обаче той заби пет от общо шестте попадения на своя отбор при визитата край Лондон. Това бе осмият му хеттрик за „ жителите “, а също по този начин той е първият състезател в клубната история, който може да се похвали с два мача с по 5 гола, откакто предходната година се разписа пет пъти и против Република България (Лайпциг) в Шампионската лига.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manchester City (@mancity)

Нападателят вкара първите пет гола на своя тим, a за първите си четири гола непроменяемо получаваше асистенции от Кевин де Бройне – надлежно в 3-ата, 18-ата, 40-ата и 55-ата минута. Де Бройне към този момент има 11 асистенции, с което е №1 измежду всички играчи на своя тим през сезона. И това в случай, че е играл в едвам 12 мача.

„ Шапкарите “ имаха някаква вяра, откакто с помощта на две попадения на Джордан Кларк, надлежно в края на първото и началото на второто полувреме понижиха до 2:3. Това обаче бе всичко, за което имаха сили. Деветката на гостите направи резултата 4:2 в 55-ата минута. Гол №5 на Холанд пък пристигна след пас на Бернардо Силва в 58-ата. Матео Ковачич направи резултата 6:2 в 72-ата с красиво осъществяване, поставяйки точка на всичко.

Източник: corner.dir.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР