Хофенхайм записа трети пореден успех в Бундеслигата и напусна зоната

...
Хофенхайм записа трети пореден успех в Бундеслигата и напусна зоната
Коментари Харесай

Хофе с трети пореден успех в Бундеслигата, измъкна се от опасната зона

Хофенхайм записа трети следващ триумф в Бундеслигата и напусна зоната на изпадащите. Отборът на Пелегрино Матарацо се наложи с 2:0 над директен съперник на дъното в лицето на Шалке 04 и към този момент е на 14-о място в класирането. Автогол на Алекс Крал и попадение на Иляс Бебу взеха решение дуела в интерес на Хофе, а гостите от Гелзенкирхен останаха на дъното в подреждането и с все по-малки шансове да се спасят от изпадане.

Още в началните секунди двата тима си размениха по едно чисто състояние. Мариус Бюлтер от гостите уцели гредата, а в ответната офанзива Кристоф Баумгартнер пропусна от комфортна позиция с глава. В средата на полувремето Хофенхайм поведе след автогол на Алекс Крал. Чешкият национал не успяда реагира добре след центриране на Анхелиньо и прати топката в личната си врата.

Малко след гола Мая Йошида стреля неопределено за Шалке. Последва значима интервенция на вратаря на " кралскосните " Ралф Феерман очи в очи с Андрей Крамарич, а в 34-ата минута удар на хърватина беше избит прд голлинията от Том Краус.

През второто полувреме Шалке се засилва, само че в 69-ата минута Йошида повали Баумгартнер в наказателното поле и реферът Матиас Йоленбек даде дузпа, която Бебу осъществя. Това беше седми углавен удар за Хофе от началото на сезона - повече от всеки различен тим в Бундеслигата.

В оставащото време до края Шалке не откри сили да реагира. " Кралскосините " бяха в серия от 8 мача без загуба, само че отборът по този начин и не съумя да се отлепи от последното място в класирането.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР