Хладен душ за България ден преди окончателното решение дали се

...
Хладен душ за България ден преди окончателното решение дали се
Коментари Харесай

Хладен душ за България ден преди окончателното решение за присъединяването ни към Шенген


Хладен душ за България ден преди окончателното решение дали се причисляваме към Шенген. Негативният сюжет не е дело единствено на Нидерландия, рецензии към страната ни има и от страна на Австрия. Бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев и някогашният ръководител на Парламентарната комисия по външна политика Димитър Гърдев разясниха тематиката в предаването „ Тази заран “.

„ В двете страни – Нидерландия и Австрия, предстоят избори идната година. Те могат да употребяват тематиката за разширението на шенгенското пространство за вътрешнопартийни цели. В техните глави това се свързва с повече мигранти от България и Румъния. Много елементарно тематиката може да бъде експлоатирана вътрешно политически “, означи Филип Гунев.

Той добави, че австрийците са били по-откровени. Те са декларирали в прав текст, че тази година има прекалено много мигранти и по тази причина не считат, че моментът е подобаващ за това разширение. Нидерландците пък се пробваха да скрият същите причини под някакви смешни претенции за инспекции на България по два механизма, които на практика не работят.

„ Ние по принцип знаем от дълго време за какво ни стопират, само че този път и те не съумяха да го обяснят доста ясно. Аргументите издишаха, а на всичкото от горната страна Нидерландия по едно време остана и сама. Сега се усеща малко по-уютно. Но би трябвало да чуем, какво тъкмо споделят те. Изискванията към България бяха изпълнени още през 2011 година След това започнаха да се появяват някакви спомагателни условия, които ги нямаше в механизмите “, означи и Димитър Гърдев.

Според него Нидерландия непрестанно трансформира изискванията. В началото е било належащо да се получи един позитивен отчет, само че по-късно са сложили изискването отчетите да са два позитивни едни след различен. Но и това не е било задоволително, тъй като в следствие слагат изискване тези два позитивни отчета да са в границите на една година и по един механизъм, който обаче към този момент не съществува.

Според Димитър Гърнев Австрия и Нидерландия също имат проблеми и в случай че се приложат тези механизми се приложат към тях, евентуално те също няма да могат да отговорят на условията. Филип Гунев добави, че към този момент има други, по-ефективни механизми за надзор. И двамата се сплотиха към това, че нидерланците ще бъдат уверени мъчно в това, че България има място в шенгенското пространство. Проблемът е, че те непрестанно трансформират изискванията.

Вижте какво още споделиха те във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР