Хитовият наръчник за традиционна българска кухня Кухнята на времето“ се

...
Хитовият наръчник за традиционна българска кухня Кухнята на времето“ се
Коментари Харесай

„Кухнята на времето“ от Лилия Герасимова – вкусът от детството на България

Хитовият справочник за обичайната българска кухня „ Кухнята на времето “ се появява още веднъж по книжарниците в ново, допълнено издание!

Лилия Герасимова, създател на хитовото първо издание „ Кухнята на времето “, разгласява ново допълнено издание на най-пълния справочник за обичайната българска кулинария. 240-те достоверни предписания от всички краища на България са допълнени с още 72 нови готварски хрумвания и примерно меню за един от най-предизвикателните в кулинарно отношение интервали – постите.
 „ Орисано “ от Искра Урумова – магична история, въодушевена от българския фолклор „ Орисано “ от Искра Урумова – магична история, въодушевена от българския фолклор
Четвъртият самодивски сезон в света на „ Откраднато, обречено, опазено “ споделя за изпепеляващата обич сред двама млади,...

„ Кухнята на времето “ не е просто готварска книга. Това е пътешестване във времето, което Лилия Герасимова съумява да реализира с помощта на десетките си диалози с хора от цяла България.

Поела на експедиция, с цел да събере съкровените български предписания от обичайна кухня по нашите земи, тя съхранява знанието на хората, които към момента знаят и помнят рецептите на своите баби и майки – всички до един над 60 години – с цел да съобщи тяхното знание и отсега нататък.

Какво се е случвало в кухните на бабите и прабабите ни? Помним бюдата от своето детство, само че знаем ли по какъв начин да ги създадем? Какви са рецептите, записани в старите, омаслени страници на домашните готварски книги?

В тази книга откриваме по какъв начин да вършим същинска коледна погача и бял лук, супа по селски, фасул по манастирски, курбан, пълнени постни чушки за Бъдни вечер, шарена гозба и стотици други предписания от кухните на българи от цялата страна.
 Кой живот ще спасиш? – Заложници от Клеър Макинтош Кой живот ще спасиш? – " Заложници " от Клеър Макинтош
  Бестселъровата авторка Клеър Макинтош се завръща с трилъра „ Заложници “ на борда на аероплан, който като че ли наподобява об...

Следвайки и обичайния православен календар, научаваме примерни постни менюта за четирите наложителни поста – Великия, Петровия, Богородичния и Рождественския пост.

В „ Кухнята на времето “ Лилия Герасимова основава прозорец към предишните кулинарни обичаи на България и предава знанието, застрашено от давност, към бъдещите генерации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР