Хитове от световноизвестния фестивал Сан Ремо звучат на живо в

...
Хитове от световноизвестния фестивал Сан Ремо звучат на живо в
Коментари Харесай

Хитове от Сан Ремо звучат в НДК

Хитове от световноизвестния фестивал Сан Ремо звучат онлайн в зала 1 на НДК, оповестиха уредниците на събитието „ Музикалната магия на Сан Ремо “. То ще се състои на 15 октомври в зала 1 на НДК.

Известното италианско шоу Magic of Sanremo потегля на европейско турне, с цел да показа именити песни в осъществяване на четири италиански звезди. Акомпаниментът ще е на оркестър от 26 музиканти на Софийската филхармония.

Стефано Берсола, Мартина Стриано, Джани Скрибано и Лара Паскуали – тези превъзходни гласове, покорили международните подиуми, съвършено предават настроението на най-известните шлагери, разясняват уредниците.

Концерта ще дирижира известният израелски маестро Дан Рапопорт, под чиято палка свирят разнообразни оркестри в най-известните оперни театри в Италия и по целия свят.

„ За една вечер ще се придвижите в италианското градче Сан Ремо и ще се потопите в атмосферата на празника. Ще изпитате възприятието на сладка носталгия и ще си припомните историята на италианската естрадна музика от основаването на фестивала до наши дни ", споделя уредникът на концерта у нас Евгения Стайловска, представена от Българска телеграфна агенция.



„ Историята на фестивала в Сан Ремо продължава повече от 70 години. Той се трансформира в един от най-популярните състезания за поп песни в света и стана подстрекател на „ Евровизия “. Участието в Сан Ремо сложи началото на кариерата на доста световноизвестни италиански артисти, сред които Андреа Бочели, Паола и Киара, Лаура Паузини и Джилиола Чинкуети.

Фестивалът към този момент дълги години е едно от най-важните културни събития в страната, а за останалия свят се трансформира в емблема и знак на Италия. Малкото и картинно градче Сан Ремо на брега на Лигурско море, хазаин на фестивала, през днешния ден е известно по всички краища на Земята “, описват уредниците „ Музикалната магия на Сан Ремо “.

„ Отдавна не бях виждал публиката да е толкоз възхитена, както в това шоу, наречено „ Магията на Сан Ремо “. Беше толкоз хубаво, занимателно, носталгично и от време на време даже прочувствено. С великите италиански любовни песни на всички времена от фестивала в Сан Ремо сетивата ни се скитаха из районите на Италия ", споделят фенове, участвали на шоуто.

АРТИСТИТЕ

Джани Скрибано е артист, пианист и композитор. През дългата си кариера е изнесъл хиляди концерти - от изяви в амфитеатъра Арена ди Верона пред аудитория от 10 000 души и Fellahvala Auditorium, в Торино, до международни турнета с мюзикъла „ Ромео и Жулиета “. Той е и артистичен шеф и водещ артист на музикалното шоу Avanspettacolo.

Мартина Стриано е певица и актриса. Неаполитанка по душа, певица с разнороден театрален репертоар - от италиански поп до американски рок, от нюйоркските клубове до операта в Неапол. Участва също като Амнерис в мюзикъла на Елтън Джон – „ Аида “.

Гласът на Стефано Берсола звучи в десетки филми, шоупрограми и сериали, тиражирани в интернет от 1998 година Многобройните му изяви му носят международна известност и участия на интернационалната сцена, а и в компаниите-гиганти на звукозаписа като Amazon Prime Video, Yamato Video, Sony Music, и Warner Music.

Благодарение на неповторимия си глас, певицата и актриса Лара Паскуали е разгърнала гения си в най-разнообразни музикални стилове - от поп и джаз до соул и госпел. Участва и в доста постановки на италианската телевизия като „ Чудната гонка " и „ Моцарт е джунглата ".

Дан Рапопорт е прочут израелски диригент и живописен началник на ансамбъла Quadribium във Венеция. Бил е посетител диригент на камерния оркестър „ Симфониетата на Флоренция “ в продължение на тринадесет години (2000-2013). Дирижирал е разнообразни оркестри в най-известните оперни театри в Италия и по целия свят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР