Хищната хиена на българския попфолк има ново любимо занимание –

...
Хищната хиена на българския попфолк има ново любимо занимание –
Коментари Харесай

Фолк Динозавърката Петра Се Прероди, Ще Се Изненадате Какво Прави Сега

Хищната хиена на българския попфолк има ново обичано занятие – рисува Божия наследник и Богородица върху скални парчета. За заниманието си се похвали самата изпълнителката, която е извънредно горда с творбите си.

Светите изображения са извънредно ярки, като Петра залага на цветове, които притеглят внимание. Певицата с голям бюст и популярност от 90-те години на предишния век се въодушевила да рисува върху камъни в навечерието на коледните и новогодишните празници. Нейни другари я засипаха с оферти да си купят скални парчета от нея, въпреки че тя ги създава за персонално задоволство.

Освен образна хубост камъните имат и чудодейна мощ на икони, които изцеряват заболявания. Също по този начин скалните парчета пазят дома от беди и несгоди.

„Това са моите дребни икони върху камъни, които носят наслада и благополучие. Бъдете благословени с тях“, разяснява Петра във връзка огромния интерес към изкуството й. Тя се похвали също по този начин, че рисува и по играчки за елхи, написа „България днес„.

Още преди години Петра тотално промени живота си – напусна в България и заживя в Кипър, изостави кръшни фолкритми и се отдаде на изобразителното изкуство. Изпълнителката рисува най-вече с маслени и акрилни бои, като съществени персонажи в шедьоврите й са пейзажите и животните. Женските лица също имат съществено наличие.

„Част от картините ми демонстрират места, на които съм ходила и са се запечатали в съзнанието ми. Искам хората да видят това, което съм видяла и аз“, споделя фолкпевицата. Страстта на Петра към рисуването е от дълги години, само че тя по този начин и не я разкриваше обществено. В съзнанието на хората тя е позната с провокативните си песни „Хищна хиена“, „Котаците и маците“, „Командира“, „Жената паяк“, „Дай една ракия“ и други.

В дейните си певчески години тя приковаваше вниманието и с големия си бюст, който не спираше да демонстрира в клиповете си. Нейна запазена марка бяха и облеклата с тигрови шарки, които я увековечиха като хиената на българската чалга.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР