Хирурзите могат да подобряват уменията с помощта на видеоигри, установи

...
Хирурзите могат да подобряват уменията с помощта на видеоигри, установи
Коментари Харесай

Видеоигрите подобрят хирургическите умения


Хирурзите могат да усъвършенстват уменията благодарение на видеоигри, откри изследване
(снимка: CC0 Public Domain)

Проучване на канадския студент по медицина Арнав Гупта откри, че видеоигрите оказват помощ да се преподават хирургически умения. Той се въодушевява да работи от личното си занимание – играе от 8-годишен, а в този момент прекарва доста от свободното си време с Legend of Zelda.

В изследването са взели участие 575 души, а резултатите са оповестени в сп.. Оказа се, че най-полезните игри за студенти хирурзи са Super Monkey Ball, Half Life, Rocket League и Underground. Последната е основана особено, с цел да помогне на медицинските експерти да учат на игрална подпора.

Гупта акцентира, че това е първото сходно изследване и то е доста значимо за хирурзите, защото достъпът до симулатори е стеснен, а могат да се употребяват от всеки. Например, с шутърите може да се практикуват триизмерни придвижвания върху двуизмерен екран – сходно на концепцията за лапароскопия.
още по тематиката
„ В лапароскопската хирургия образованието, учредено на видеоигри, усъвършенства точността на придвижванията на хирурзите ”, изяснява откривателят. В същото време той акцентира, че въпреки всичко нищо не може да замести персоналния на практика опит.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР