Хирурзи в Ню Йорк направиха успешна трансплантация на бъбрек от

...
Хирурзи в Ню Йорк направиха успешна трансплантация на бъбрек от
Коментари Харесай

САЩ: Успешно трансплантираха на човек бъбрек от генномодифицирана свиня

Хирурзи в Ню Йорк направиха сполучлива трансплантация на бъбрек от генномодифицирана свиня на човек. Органът действа обикновено, заяви вестник Ню Йорк Таймс.

По думите на шефа по трансплантология в Ню Йорк Робърт Монтгомъри, който ръководеше интервенцията, бъбрекът е бил пресаден на човек на командно дишане в мозъчна гибел. Новият орган е почнал неотложно да създава урина и други отпадъчни артикули, споделя лекарят.
 Първа бъбречна трансплантация за годината Първа бъбречна трансплантация за годината
Тази нощ в столичната болница " Александровска " бе осъществена първата бъбречна трансплантация за 2021 година. Донорът е мъж на 29 години...

Според Монтгомъри, генномодифицираните прасета могат евентуално да се трансфорат „ в резистентен и възобновим източник на органи ”.

„ Това е голям пробив. Изключително огромно достижение. Но към момента ни следва да научим повече за продължителността на работата на органа ”, съобщи професор, взел участие в проучването.

Това би решило въпроса на 100 000 американци, които чакат ред за трансплантация, като повече от 90 000 от тях се нуждаят точно от бъбрек, написа изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР