Хирурзи от столичната болница Света Екатерина успяха с уникална операция

...
Хирурзи от столичната болница Света Екатерина успяха с уникална операция
Коментари Харесай

Професор от "Св. Екатерина" разказа как са спасили наръгания с нож младеж, постъпил при тях с три литра кръв в дробовете

Хирурзи от столичната болница " Света Екатерина " съумяха с неповторима интервенция да спасят живота на млад мъж, прободен с нож в сърцето. В четвъртък през нощта – 22 юни, с екип на Спешна помощ в болница " Св. Екатерина " постъпва 28-годишен мъж с прободна рана в региона на сърцето, оповестява bTV.

След като беше свален от колата за спешна помощ, пациентът изпадна в клинична гибел, споделя проф. доктор Димитър Петков, шеф на Клиниката по сърдечна хирургия в болница " Св. Екатерина ".

Започват незабавни реанимационни мероприятия и в това положение пациентът е заведен в операционна зала. Опериран е незабавно от екипа на проф. Петков) и прободната рана е зашита.

Въпреки солидната кръвозагуба от 3 литра в белия дроб и към сърцето, пациентът се възвръща относително бързо и към този момент диша независимо и е контактен.

Добрата организация и чудесно квалифицираните дежурни екипи на болничното заведение се оказаха от решаващо значение при избавяне живота на младия мъж.

Имаше риск, пациентът имаше шанс, че не допуснахме да изпадне в мозъчна гибел, посочи шефът на Клиниката по сърдечна хирургия.

Пациентът е докаран от " Пирогов ", не е бил здравно обезпечен, и околните му са помолени да платят здравните вноски за година обратно, с цел да може болничното заведение да си получи парите по пътеката от Здравната каса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР