Хиперзвуковото оръжие, движещо се със скорост над 5М, внезапно бе

...
Хиперзвуковото оръжие, движещо се със скорост над 5М, внезапно бе
Коментари Харесай

САЩ активно се включиха в хиперзвуковата надпревара

Хиперзвуковото оръжие, движещо се със скорост над 5М, ненадейно бе оценено от военните производители като перспективен източник на приходи, заяви warfiles.ru.

Един от ръководителите на компанията Northrop Grumman Кети Уордън не просто загатнала за новите благоприятни условия за правене на бизнес, а намерено признала, че Конгресът и Пентагонът дали явен сигнал на военната индустрия да разработят хиперзвуково оръжие.

Старши инженерът от Rand Corp Джордж Накузи смята, че хиперзвуковата технология интригува военните, тъй като теоретично тя разрешава оръжието да прави противниковите системи за ПРО не ефикасни. Според него, 25М евентуално е горен лимит на скоростта, който може да разреши физиката. Създаването на подобаващи хиперзвукови ракети е скъпо струващ развой, който може да продължи десетилетия. При това страната не влага доста средства в тази тенденция.

Русия декларира, че към този момент е разположила хиперзвукови ракетни системи в южната част на страната. Китайците също приказват, че са подготвени да разположат хиперзвуково оръжие, споделя Накузи. „ Пекин работи над хиперзвука от 7-8 година Те са похарчили доста средства за тествания и проучвания, като са постигнали някои триумфи.”

„ Ние не можем да позволим на руснаците и китайците да имат това, което ние нямаме. То им дава предимство. В дълготрайна вероятност това може да бъде доста мъчително за нас” – декларирал Накузи.

Пентагонът обаче е прекомерно угрижен от създаващата се обстановка. През декември 2017 година Raytheon получи награда от 20 млн $ от Агенцията за перспективни проучвателен планове, с които би трябвало да се финансират по-нататъшните разработки на хиперзвукови ракетни технологии.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР