Хиперзвуковата ракетаКинжал се оказа високоефективна и неуязвима за противовъздушната отбрана

...
Хиперзвуковата ракетаКинжал се оказа високоефективна и неуязвима за противовъздушната отбрана
Коментари Харесай

Украинската ПВО е безсилна срещу нашите кинжали, доволни в Русия

Хиперзвуковата ракета " Кинжал " се оказа високоефективна и неуязвима за противовъздушната защита на съперника по време на специфичната военна интервенция в Украйна . Това съобщи на брифинг началникът на Генералния щаб на Русия - първи заместник-министър на защитата Валерий Герасимов, представен от ТАСС.

" За първи път хиперзвуково оръжие. Бордово-ракетният комплекс " Кинжал " се оказа високоефективен и невредим за средствата за противовъздушна защита, ситуирани в Украйна ", посочи той.

Герасимов уточни, че съветските самолети на оперативно-тактическата и армейската авиация всекидневно правят към 150 полета и са унищожили над 11 000 единици въоръжение и военна техника на украинската войска. Освен това безпилотните летателни апарати са помогнали за разкриването на към 8000 уреди, от които 600 са унищожени.
 Британското разузнаване: Русия вероятно разполага ракети
Британското разузнаване: Русия вероятно разполага ракети " Кинжал " в Беларус

Това ще разреши удари по нови цели

Руските сили поразиха над 1300 значими украински обекта по време на специфичната военна интервенция в Украйна, намалявайки военния капацитет на страната и парализирайки нейния военно-промишлен комплекс, посочи началникът на Генералния щаб на Русия.

" По време на интервенцията прецизните ракети с огромен обхват поразиха над 1300 значими обекта. Това доста понижи бойния капацитет на украинските въоръжени сили, разстрои командната им система за ръководство на войските, сковава работата на военно-промишления комплекс и доста затрудни военните доставки ", рапортува той.

" Кинжал " е най-модерният съветски комплекс с хиперзвукови аеробалистични ракети.  Руските изтребители-прехващачи МиГ-31К и МиГ-31И служат за носители на този вид ракети, които се отличават с радарна стелтност и висока маневреност и са предопределени да поразяват наземни и морски цели, написа ТАСС.
 Русия е употребила хиперзвукови ракети в Украйна
Русия е употребила хиперзвукови ракети в Украйна

Украйна заяви за още един погубен съветски военачалник

Хиперзвуковата ракета " Кинжал " може да доближи скорост, до 10 пъти по-висока от тази на звука, и да поразява цели на разстояние над 2000 км. Ракетата е в положение да маневрира по цялата траектория на полета и да пробие всяка противовъздушна и противоракетна защита. Ракетата може да бъде оборудвана както с стандартни, по този начин и с нуклеарни бойни глави с тегло 500 кг.

Ракетните комплекси " Кинжал " са в бойна подготвеност във въоръжените сили на Русия от декември 2017 година Тяхното беше в специфичната военна интервенция в Украйна на 18 март тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР