Хиперсвързаността, автоматичната дезинформация и криминалният онлайн контингент ще са основните

...
Хиперсвързаността, автоматичната дезинформация и криминалният онлайн контингент ще са основните
Коментари Харесай

Хиперсвързаността, автоматичната дезинформация и криминалният онлайн контингент застрашават дигиталния свят


 Хиперсвързаността, автоматизираната дезинформация и престъпният онлайн контингент заплашват цифровия свят

Хиперсвързаността, автоматизираната дезинформация и престъпният онлайн контингент ще са главните закани за цифровия свят през идващите годни, предизвестиха от AMATAS, първата българска компания за киберсигурност. Основните трендове, новите провокации, ограниченията и инструментите за справяне с тях бяха показани по време на събитие „ Бъдещето на киберсигурността “.

По думите на Борис Гончаров, основен пълководец по киберсигурност, свързаността сред другите устройства с интернет, бързото разпространяване на подправени вести, както и потреблението на онлайн пространството за продажба на оръжия и опиати са проблеми, чието решение следва да бъде открито. Социалното инженерство също ще продължи да бъде една от главните закани в сферата. Под тази категория влизат всички способи за приемане на информация – от обичайното надничане през рамото, до фишинг и вишинг офанзивите.

Създаването на фишинг уеб сайтове, които изискват да се вкара потребителско име и ключова дума на неоторизирано за това място, и фишинг имейлите, посредством които да се популяризират тези фишинг уеб сайтове, е доста рискова композиция. Това е и една от най-често употребяваните техники за обществено инженерство в днешно време, изяснява специалистът по киберсигурност Любомир Тулев. При такива офанзиви софтуерната отбрана обаче е доста сложна. „ Колкото и ограничения за сигурност да внедряваш в една компания,, в случай че не си обучил своите чиновници, те няма да се ефикасни “, акцентира Тулев.

Именно и по тази причина младата българска компания се концентрира върху обучаване чиновниците на своите клиенти. В тази връзка АМATAS употребява платформата KnowBe4, която се трансформира динамично, с цел да приготви потребителите за всички нови закани. „ Това, което желаеме да създадем по друг метод е, взимайки най-хубавите практики от целия свят, да изградим българска компания, която да работи световно в областта на киберсигурността “, отбелязва изпълнителният шеф Атанас Симеонов.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР