Хиляди венецуелци излязоха по улиците в неделя, за да отбележат

...
Хиляди венецуелци излязоха по улиците в неделя, за да отбележат
Коментари Харесай

Във Венецуела хиляди отбелязаха 10-ата годишнина от смъртта на Уго Чавес

Хиляди венецуелци излязоха по улиците в неделя, с цел да отбележат десетата годишнина от гибелта на обичания президент Уго Чавес. Социалистът остана в историята на латиноамериканската страна като най-харизматичният водач, наредил името си до това на освободителя Симон Боливар.

 
Чавес за нас е човек, който завладя сърцата и душите ни. Ако погледнете други някогашни президенти – никой не върви на техните гробове, не им отдава особена респект. Но ние венецуелците идваме при Чавес, с цел да се заредим с нова сила и да продължим битката за родината, която сътвори Боливар.
Ларес Карабайо

Освен хилядите жители, респект към паметта на Чавес отдадоха и редица политически фигури. В Каракас президентът Николас Мадуро посрещна някогашния водач на Куба Раул Кастро, този на Боливия - Ево Моралес, и президентът на Никарагуа Даниел Ортега.

 
Специално желая да благодаря на всички тези, които пристигнаха от разнообразни краища на света, с цел да отбележат 10-тата годишнина от гибелта на нашия пълководец Уго Чавес. Той си отиде физически, с цел да премине във вечността.
Николас Мадуро

Уго Чавес умря на 5 март 2013г. след дълга борба с рака. Той самичък избра Николас Мадуро за собствен правоприемник. Мадуро обаче въвлече страната в редица рецесии и интернационална изолираност, от която Венецуела мъчно излезе.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР